Iedere vrouw krijgt ermee te maken; de overgang. Krijg handige tips & tricks om hiermee om te gaan!

Elke vrouw tussen de 45 en 60 jaar is of komt in de overgang. En het is net als zwangerschap of de puberteit een normaal vrouwelijk fenomeen. Wanneer er onverklaarbare klachten zijn, een gevoel van onmacht of als je de regie gevoelsmatig kwijt bent, dan kan het zijn dat je in de overgang bent. De overgang is niet alleen het stoppen met menstrueren of het krijgen van opvliegers. Het is een hele nieuwe fase die je als vrouw ingaat en je neemt je partner, collega en werkgever hierin mee.

Het is ook een transitiefase die een vrouw ingaat. Wij vinden het belangrijk dat elke vrouw hiervan op de hoogte is en we willen het graag makkelijk bespreekbaar maken. Met alle leuke en minder leuke dingen die erbij horen.

Het is belangrijk dat je jezelf informeert, dat je met andere vrouwen (én mannen, collega’s én leidinggevenden) erover praat, inzichten opdoet over jezelf én dat je je eigen plan trekt, zodat je aan de andere kant van de transitie weet, ziet, voelt en gehoord hebt wat je te doen staat!

Trainers
Wij, Karin Wiebenga-Neelen en Angélique van der Zijden, zijn ervaringsdeskundigen en trainer/coach. We zijn van het Kenniscentrum Overgang Leiden/de Bollenstreek, waar jij als vrouw (en partner, collega, leidinggevende, beleidsmaker, ondernemingsraad) terecht kunt met je vragen over de overgang. Wij faciliteren dat vrouwen zelf de regie nemen op gezond en vitaal ouder worden. Het is van groot belang om de transformatie van de overgang goed te benutten en te zien hoe jij de kwaliteit van jouw leven kunt verbeteren. We ondersteunen je om actief op zoek te gaan naar wat jou helpt om gezond en vitaal in én na de overgang te zijn. We zien je graag in onze workshop!

Datum & locatie
Dinsdag 14 juni van 15.00 tot 17.00 uur bij de SVH in Zoetermeer.

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn per persoon 50 euro, exclusief btw. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget of (als dat niet toereikend is) van je salaris.

Inschrijven

Wil je je aanmelden voor deze workshop, dan kan dat via deze link.

Download de belangrijkste feite over de overgang.