Mindful@work

Steeds meer professionals en bedrijven gebruiken mindfulness op het werk om stress te verminderen en/of het functioneren te verbeteren. De officiële, evidence based, training mindfulness helpt stress verminderen en beter omgaan met werkdruk. En mindfulness heeft nog meer positieve effecten op het werk.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is de techniek om met aandacht te leven. Dit maakt je bewuster van situaties, gedachten, gevoelens, patronen en valkuilen. Je kunt bewuster kiezen hoe je wilt reageren of iets wilt doen, in plaats van automatisch te reageren. Een training mindfulness traint je aandacht. Je leert ook beter spanning en stress herkennen en je energie beter doseren. Ook krijg je oefeningen die inzicht geven in hoe stress en spanning in het algemeen en bij jou specifiek werken en wat helpt: welke situaties en eigenschappen zorgen voor stress en spanningen en hoe kun je daar gezond mee omgaan.

Mindfulness op het werk: de voordelen

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van mindfulness laat zien dat stress vermindert en zorgt dat deelnemers beter kunnen omgaan met werkdruk en spanning. Ook blijkt uit hersenscans dat mindfulness bepaalde delen van het brein (de prefrontale cortex) gezond houdt en versterkt. Mindfulness kan dus de persoonlijke effectiviteit en het functioneren van werknemers verbeteren.

In de training leer je praktische oefeningen en krijg je deskundige begeleiding van mindfulnesstrainer Remy van Gelder. Door ongeveer 10 á 15 minuten per dag – je krijgt tijdens de training alle oefeningen en materialen – bereik je positieve effecten als:

  • Een betere mentale en emotionele fitheid;
  • meer plezier in het werk en motivatie;
  • meer kalmte, focus en een betere concentratie;
  • minder verzuim door stressgerelateerde klachten;
  • verbetering communicatie en samenwerking;
  • meer creativiteit en probleemoplossend vermogen;
  • betere prioriteitstelling en meer overzicht.

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn per persoon 50 euro, exclusief btw. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget of (als dat niet toereikend is) van je salaris.

Data, tijd & locatie

  • Data: 14 november, 28 november, 5 december, 12 december, 19 december en 9 januari (totaal 6 bijeenkomsten)
  • Tijdstip: 13.30-15.30 uur
  • Maas Wonen, Sinclair Lewisplaats 364, Rotterdam