Workshop ACT – acceptance & commitment therapy = VOL

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Misschien denk je nu: maar als ACT een therapievorm is, moet ik dan niet eerst een therapeut zijn om het te leren? Daarin kan ik je geruststellen: ook als coach, begeleider, trainer of hulpverlener kun je er prima mee werken. ACT is namelijk geen therapie-vorm die gaat ‘graven in het verleden’ van cliënten of coachees. Het is vooral een training in levenskunst: je leert mensen nieuwe vaardigheden aan om een rijk en zinvol bestaan op te bouwen, ongeacht de omstandigheden.

Natuurlijk werkt een psychotherapeut die ACT inzet met andersoortige en zwaardere problematiek dan een coach. Het is niet de bedoeling om als ACT- coach met mensen te gaan werken die depressief zijn, een angststoornis hebben of die lijden aan een psychiatrische stoornis. Maar natuurlijk kun je uitstekend werken met mensen die last hebben van perfectionisme, uitstelgedrag, verlegenheid, vermijding, faalangst, stagnerende rouwverwerking, teleurstelling, richtingloosheid. Daarnaast kan ACT wonderen verrichten bij mensen die graag het beste uit zichzelf willen halen of bepaalde dromen willen verwezenlijken.

Overigens is ACT wel een methode die je pas goed kunt inzetten als je de verschillende processen eerst zelf hebt doorleefd. ACT gaat er namelijk vanuit dat we allemaal ‘in hetzelfde schuitje zitten’, oftewel: we hebben allemaal zo onze dromen en doelen aan de ene kant en angsten, beperkingen, moeilijke gedachten en gevoelens aan de andere kant. Het goede nieuws hierbij is, dat ACT jou als persoon waarschijnlijk vrijer en effectiever zal maken en meer focus in je leven kan geven – als je dit wilt, tenminste. Daarom zijn onze trainingen in ACT zo opgebouwd dat je alles eerst zelf, aan den lijve ervaart. Hierdoor wordt het ‘doorleefde kennis’ en daardoor zul je veel geloofwaardiger en effectiever zijn in het werken met coachees.

Trainer
De trainer is Sergio van der Pluijm

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen afhankelijk van het aantal deelnemers maximaal 525 euro, exclusief btw. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget of (als dat niet toereikend is) van je salaris.

Data, tijd & locatie

    • 9 januari, 30 januari, 6 maart
      van 9.30 tot 16.30 uur
    • Bij Havensteder, Scheepsmakerpassage 1 te Rotterdam