Qigong

Qigong is een eeuwenoude Chinese interne bewegingskunst, die het beste kan worden omschreven als meditatie in beweging en energiemanagementSoms wordt het ook als Chinese Yoga gezien. Het heeft haar fundaties liggen in het Daoisme, Boedhisme en Confucianisme, maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde en omvat de essentie van Yoga, Taichi, Healing en Mindfulness.

Gezondheidsbehoud – Genezing – Groei
Qi is de (levens)energie in overal en in alles aanwezig is; alles is opgebouwd en bestaat uit Qi. Als er een Qi disbalans of blokkade is in het lichaam, dan leidt dat tot ziekten. Daarom is een goede energiehuishouding de fundatie voor de gezondheid van onze geest en lichaam en is Qigong de ultieme vorm van energiemanagement.


Inhoud workshop  

In deze workshop komen er zowel dynamische als meer meditatieve (stille) oefeningen aan bod en wordt er hoofdzakelijk ingespeeld op het verhelpen/voorkomen van schouder-nek-rugklachten. Want veel mensen zitten veel en lang en hebben te maken met een hoge werkdruk en stress. Dit leidt meestal als eerste tot spanningen en klachten in deze gebieden.
Het mooie is dat je de meeste oefeningen ook zittend kunt uitvoeren, dus Qigong ook op je werkplek kunt doen.

In de workshop komen er ook oefeningen aan bod om je Qi aan te vullen. We verliezen namelijk veel energie die meestal onvoldoende wordt aangevuld. Dat leidt tot een laag energieniveau, wat naast moeheid weer allerlei klachten en ziekten tot gevolg kan hebben. Omdat Qigong een meditatieve bewegingskunst is bevordert het ook een kalme, heldere en creatieve geest, waar je ook op het werk dus veel baat bij kan hebben en beter bestand zal zijn tegen stress en lastige situaties.

Deze workshop is geschikt voor iedereen.
Kijk voor meer informatie over de leraar en qigong op www.chi-connected.com

Trainer

Peter Smit

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn per persoon 50 euro, exclusief btw. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget of (als dat niet toereikend is) van je salaris.

Datum

Dinsdag 14 september van 13.30 tot 16.30 uur bij Vidomes te Delft. Kleveringweg 24.

Aantal deelnemers

Het maximale aantal deelnemers is 10.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via Corporaties in Beweging, email contact@corporatiesinbeweging.nl 

Graag je naam en emailadres en bij welke corporatie je werkzaam bent, vermelden.