Event “Jouw toekomst is nu” IS VOL

EVENT JOUW TOEKOMST IS NU IS VOL

DONDERDAG 27 JUNI VAN 12.00 TOT 17.00 UUR BIJ WORLD HOTEL WINGS TE ROTTERDAM

Corporaties in beweging nodigt je uit voor het event JOUW TOEKOMST IS NU op donderdag 27 JUNI 2019 bij het World Hotel Wings, Rotterdam Airportplein 55 te Rotterdam.

We starten om 12 uur met een lunch waar je tijd hebt om nieuwe collega’s te ontmoeten.

We gaan verder met expeditieleider en bergbeklimmer Wilco van Rooijen. Hij heeft als avonturier vele hoge toppen beklommen en enkele diepe dalen beleefd. Hij beklom de Mount Everest en de K2, bereikte de Noord- en Zuidpool en doorkruiste Afrika en Australië. Deze expedities vereisten nauwkeurige voorbereidingen en vele trainingen. Wilco leidde teams over hoge bergen en grote poolvlakken. Inspirerend en met adembenemende beelden presenteert hij over zijn indrukwekkende expedities!

Daarna zijn er 2 workshoprondes. Elke ronde heeft 8 workshops. Je geeft 2 voorkeuren aan per ronde en wij delen je bij 1 van deze workshops in. Je volgt dus 2 workshops in totaal.
We kijken naar de toekomst in de tweede workshopronde; banen veranderen, de technologische ontwikkeling gaat steeds sneller. Hoe hou jij jezelf mentaal fit met al deze ontwikkelingen? Daar besteden we in de tweede workshopronde alle aandacht aan! We sluiten om 16.30 uur af met een borrel.

1 2.00 UUR – OPENING MET LUNCH
13.00 UUR – WILCO VAN ROOIJEN
14.00 – 14.15 UUR PAUZE
14.15 tot 15.15 UUR WORKSHOPRONDE I – MENTALE VITALITEIT (je kunt kiezen uit 8 workshops)
15.15 – 15.30 UUR PAUZE
15.30 tot 16.30 UUR WORKSHOPRONDE II – TOEKOMSTIG VAKMANSCHAP (Je kunt kiezen uit 8 workshops)
16.30 UUR BORREL 

WORKSHOPRONDE I

1: WAT LEER JE VAN EEN BERGBEKLIMMER? door Wilco van Rooijen, de bergbeklimmer

Als mens besta je uit vier verschillende lichamen: je fysieke lijf, je energetische lichaam, je (denk)geest en je spirituele lichaam. Twee van deze lichamen zijn mannelijk (fysiek en mentaal) en twee vrouwelijk: emotioneel en spiritueel. In onze Westerse samenleving  zijn we vaak gefocust op de fysieke en mentale kant van dingen – het doen en het volbrengen, de mannelijke yang energie. Dit leidt tot een lineaire manier van denken waarbij alles wordt genegeerd dat niet concreet of meetbaar is. Als mens ben je echter pas in balans als ook de vrouwelijke yin energie vrijuit kan stromen. Jouw emotionele en spirituele lichaam krijgen dan evenredig veel aandacht. Het uiteindelijke doel is om alle vier de lichamen in balans te brengen. Want pas dan ervaar je ‘vitaliteit’ en voel je dat je onderdeel uitmaakt van een groter, holistisch geheel. In deze workshop ga je ervaren hoe je in balans komt met o.a. mindfulness, ademhaling.

Je ervaart dus dat het letterlijk werkt en of je nu een berg beklimt, slecht in slaap komt, te veel stress, dit helpt in elke situatie. Vanuit het hoofd naar het hart, je ademhaling, je eigen natuur.

2: MINDFUL WERKEN door Remy van Gelder (Praesence)

Het aantal wetenschappelijke onderzoeken naar de resultaten van mindfulness is de afgelopen jaren explosief gestegen. Een groot aantal onderzoeken meet vele positieve resultaten op het gebied van mentale kracht, effectiviteit, ontspanning en werkplezier. In de interactieve en inspirerende introductie workshop Mindful Werken ontdek je wat mindfulness is en waarom het zo effectief is. Je leert korte en krachtige oefeningen die je direct kunt toepassen op je werk. Mindful werken draagt bij aan je eigen gezondheid, je werkplezier, de samenwerking met collega’s en het contact met de klant.

3: MENTAAL FIT OP DE WERKVLOER door Coen van der Riel (Agressiebeheer)

Mentale weerbaarheid is het vermogen om in situaties die jou spanning opleveren, baas te blijven over je eigen gedachten, gevoel en reacties. Je geest helder houden én professioneel blijven handelen. Dat is niet alleen het meest efficiënt, maar geeft ook een goed gevoel. En hoewel mentale weerbaarheid lang als zweverig is bestempeld, hoef je daar echt niet voor in een zen-positie op een matje te gaan zitten. Integendeel, je kunt er doelgericht en praktisch mee aan de slag! In deze workshop ontwikkel je onder begeleiding van een energieke trainer denkstrategieën: krachtige overtuigingen en gedachten die bepalen hoe je in een lastige situatie op de beste manier kunt reageren. Ook besteden we aandacht aan fysieke technieken die je daarmee kunt combineren. Zo blijf je fysiek én mentaal in topvorm!

4: DIGITAL DETOX door Annemie Schuitemaker (Career & Live)

Ben jij ook 24/7 bereikbaar met onze smartphones, overdag, ‘s avonds, in het weekend en tijdens de vakantie? Dat veel mensen echt verslaafd zijn is inmiddels wetenschappelijk wel aangetoond, we krijgen zelfs cold turkeys als we niet onze smartphone bij ons hebben. Heb jij het gevoel dat je niet meer zonder je digitale apparaten kunt, waardoor je zaken mis, dingen half doet. Ben je ook de hele dag aan het multitasken de hele dag?

En hierdoor dus nooit meer geconcentreerd met één ding bezig. Hierdoor word je helaas minder productief, krijg je werk- en privé stress en worden mensen letterlijk ziek. Als je dit herkent, dan is de workshop digitaal afkicken echt iets voor jou! Het doel van de interactieve workshop is het verminderen van werkstress, door bewustwording te creëren wat altijd online zijn betekent voor de focus en afleiding: minder multitasken en meer focussen: van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam, door digitaal af te kicken.

5: DE KRACHT VAN HET OMDENKEN door Ellis Schot (Maasdelta)/Ester Galvin Manzano (Maasdelta)/Birgit Hijdra (Trivire)

Omdenken is de tegenhanger van vastdenken. Omdenken begint niet met ja-maar, maar met ja-en. Met omdenken probeer je het probleem niet weg te werken, maar probeer je het probleem te gebruiken.

Omdenken beschouwt elk probleem als een lastig obstakel, waar je met geduld en creativiteit, kortom een nieuwe manier van denken, een nieuwe mogelijkheid van kunt maken. Met omdenken zie je de beren én de weg. De grondlegger van omdenken is Berthold Gunster. Helaas was het niet mogelijk de omdenk-goeroe zelf te strikken voor dit event. Maar samen spelen we het Omdenk-kaartspel met provocerende, inspirerende en confronterende vragen, waarmee je elk probleem tot een mogelijkheid omdenkt. Doel van het spel is een probleem om te denken in een mogelijkheid. Het probleem wordt dus niet opgelost, maar het wordt gebruikt om er een nieuwe mogelijkheid van te maken. Waarschuwing: dit spel kan ertoe leiden dat je van problemen gaat houden! Motto: het is niet erg als het glas half leeg is, zolang ik maar niet hoef af te wassen.

6:  BUSINESS AIKIDO door Peter Hoogeveen (Kiworkx)

Aikido is een Japanse krijgs- en vredeskunst waarin, in plaats van het elkaar bevechten, harmoniëren centraal staat. Dat is interessant voor bedrijven, maar vooral ook voor jezelf. Waarom? Begrip van aikidoprincipes helpt je om in iedere situatie voor jezelf te staan, op een andere manier met stress om te gaan zodat je meer ruimte ervaart en hoe je sterkere relaties kunt bouwen. Samenwerken wordt daardoor veel effectiever en leuker! Deze workshop bestaat uit een serie bijzondere oefeningen waarbij je zelf het verschil kunt ervaren tussen wat je onbewust doet en hoe het ook anders kan. Hierdoor ontstaat er een keuze.

7:  LEIDINGGEVEN AAN JE OERMENS door Pepijn Louise (Aanpakkers)

He harde werker! Ben je ambitieus, houd je veel ballen in de lucht en vind je het een uitdaging om:

Een gezonde balans te bewaren voor jezelf? Te bepalen/ te doen wat je echt belangrijk vind? Je verantwoordelijkheidsgevoel aan de kant te zetten? Grip te krijgen op je agenda?  Dan is het de workshop ‘Leiding geven aan je oermens’ wat voor jou! Wil je leren: waarom ons brein en lichaam eigenlijk niet gemaakt zijn voor de tijd waarin we leven? Hoe je op een praktische manier leiding geeft aan je eigen oermens? Hoe je daadwerkelijk aan de slag gaat met je doelen? Sluit dan aan bij deze workshop. In deze interactieve, no-nonsense workshop krijg je praktische handvatten om beter leiding aan jezelf te geven.

8:  DATAPROTECTIE ESCAPE ROOM door Florian Dijkstra (studenten denktank Innovatisering – powered by VVA-informatisering)

De Escape Room Xperience is een spel waarbij 8 tot 10 deelnemers fysiek worden “opgesloten” in een ruimte. Zij krijgen maximaal 45 minuten de tijd om te ontsnappen uit de ruimte door het oplossen van opdrachten, zoals puzzels en raadsels. Maar hoe sneller, hoe beter natuurlijk. De onderwerpen van de puzzels zijn gebaseerd op de AVG en informatiebeveiliging. Denk hierbij aan datalekken, bewaartermijnen, encryptie, wachtwoorden en nog veel meer. Na ontsnapping volgt de Feedeo: een video waarin de deelnemers feedback ontvangen op de uitgevoerde opdrachten in de Escape Room Xperience. Naast feedback ontvang je handige tips en kennis over informatiebeveiliging en de AVG.

WORKSHOPRONDE II

1: NIEUWE AANPAK VOOR SCHULDEN door Jochem Heemskerk (Platform 31)

Ongeveer 1.4 miljoen huishoudens in Nederland hebben risicovolle of problematische schulden. Voor hen is het moeilijk om maandelijks de huur op tijd te betalen. Woningcorporaties huisvesten veel huurders met een laag inkomen, waarbij soms sprake is van een betalingsrisico. Woonconsulenten, medewerkers huurincasso, en complex/buurtbeheerders leveren ieder jaar weer veel inspanningen om schulden en huisuitzettingen te voorkomen. Toch blijven zij te maken hebben met huurders die regelmatig achterstand hebben, niet te bereiken zijn of hun betalingsregeling niet nakomen. Dat moet toch effectiever kunnen? In deze workshop krijg je inzicht in het effect van stress op iemands gedrag. Ook leer je wat jij (anders) kan doen in de omgang met huurders met betalingsachterstanden en welke rol aanpak Mobility Mentoring® hierbij kan spelen.

2: INFORMATIE OP DE KAART MET ARCGIS door Koen Stolk en Marleen Mulder (Esri Nederland)

The Science of Where: binnen elke woningcorporatie is veel informatie beschikbaar. Denk aan verhuurinformatie, verduurzamingsplannen, beleidsplannen en onderhoudsadministratie. Welke informatie breng je in kaart en hoe doe je dat? Woningcorporatie Havensteder gebruikt het bijvoorbeeld voor het inzichtelijk maken van wijkuitvoeringsprogramma’s: in één oogopslag zien wat er gebeurt in jouw buurt.

Koen Stolk geeft een workshop waarin Geo Informatie Systemen centraal staan. In deze workshop leren we je het in kaart brengen van informatie en laten we je de analyse-mogelijkheden zien van een GIS systeem. Ontdek de wetenschap van het waar. Wordt GIS jouw expertise?

3: ROBOTS NU EN IN DE TOEKOMST door Tom Ederveen (RobotXperience)

In deze workshop wordt je geïnspireerd door kennis te maken met alle mogelijkheden die robots bieden. We willen angst over het onbekende wegnemen en je laten kennismaken met de wereld die niet zo ver meer bij ons vandaan is. We geven overzicht van robots die nu al actief zijn en impact hebben op mens en maatschappij.  Aan de hand van aanstaande technologische ontwikkelingen richten we onze blik op de toekomst om vervolgens met de groep de impact van al deze ontwikkelingen te bepalen voor het eigen werk en de eigen organisatie. Uiteraard doen we dit in het gezelschap van een vrolijke humanoid robot.

4: DESIGN THINKING door Killian Schaap (VVA-informatisering)

Waarom is innovatie belangrijk? En hoe kan je dit het beste toepassen in je eigen organisatie? Design Thinking is een creatieve innovatiemethode die wereldwijd haar opmars heeft gemaakt als een van de krachtigste manieren om te innoveren. In deze workshop vertellen we je de belangrijkste uitgangspunten en fases van het Design Thinking proces. Hierbij zorgen we voor een goede balans tussen theorie en praktijk, door gelijk aan de slag te gaan met een voorbeeldcasus uit de corporatiewereld. Het doel van deze workshop is je te inspireren, Design Thinking te laten ervaren en een algemeen beeld te geven over hoe Design Thinking een verschil kan maken in de eigen organisatie.

5: DIGITALISERING NU EN IN DE TOEKOMST door Martijn Videler en Piet Verduld (VVA-informatisering)

Wat zijn nu de trends en ontwikkelingen op ICT gebied? Waar staan we nu en waar gaat het naar toe? In deze workshop nemen we je mee naar 2025 en presenteren we prikkelende stellingen. “Met digitaliseren verliezen we het persoonlijke contact …. !”. Van visie op “volledige” digitale corporatie tot concreet invullen van de innovatiekalender van nu! Het doel van de workshop is dat je, je verwondert, met nieuwe inzichten naar huis gaat of met een beeldbevestigend idee enthousiast aan het werk kan.. Want digitalisatie raakt ons allemaal…. Of toch niet?

6: AUGMENTED REALITY OP DE WERKPLEK door Bas Ploeg (Green house group)

Door Augmented Reality wordt de scheidingslijn tussen onze echte wereld en de digitale wereld steeds kleiner. Hebben we in de toekomst nog wel fysieke winkels? En gebruiken we onze computerschermen nog wel? In deze sessie nemen we je mee wat Augmented Reality is, hoe AR onze omgevingswerelden kan gaan beïnvloeden, en dagen we je daarnaast uit na te denken over hoe het jouw werk(plek) verandert.

7:  DATAPROTECTIE ESCAPE ROOM door Florian Dijkstra (studenten denktank Innovatisering – powered by VVA-informatisering)

De Escape Room Xperience is een spel waarbij 8 tot 10 deelnemers fysiek worden “opgesloten” in een ruimte. Zij krijgen maximaal 45 minuten de tijd om te ontsnappen uit de ruimte door het oplossen van opdrachten, zoals puzzels en raadsels. Maar hoe sneller, hoe beter natuurlijk. De onderwerpen van de puzzels zijn gebaseerd op de AVG en informatiebeveiliging. Denk hierbij aan datalekken, bewaartermijnen, encryptie, wachtwoorden en nog veel meer. Na ontsnapping volgt de Feedeo: een video waarin de deelnemers feedback ontvangen op de uitgevoerde opdrachten in de Escape Room Xperience. Naast feedback ontvang je handige tips en kennis over informatiebeveiliging en de AVG.

8: JOUW TOEKOMST IS NU door Gwen Wulfers (Onze woning), Debora Smits (Havensteder) en Mirella van der Hooven (Vidomes)

Ben jij klaar voor de toekomst? In deze interactieve workshop ga je aan de slag met wat de toekomst van werk specifiek voor jou betekent. Bestaat jouw functie nog wel over 10 jaar? Of is jouw functie overgenomen door robots? Hoe ziet dat er dan uit? En welke competenties vraagt de toekomst van jou? Hoe toekomstbestendig ben je? We gaan met elkaar op zoek naar antwoord op deze vragen!