Meld je aan voor de inspiratiemiddag “de 21e eeuw” op 15 november!

Klik hier voor het aanmeldformulier voor de inspiratiemiddag “de 21e eeuw” van Corporaties in beweging op donderdag 15 november in het Pompgebouw de Esch in Rotterdam! Van 12 uur tot 17 uur met Peter van der Wel, futuroloog en econoom en 7 inspirerende workshops!

De workshops:
1. Geef koers aan je loopbaan en speel het koerskaartspel door Ellis Schot, Ester Galvin Manzano en Mitzy Jordaan (Maasdelta)
Hoe blijf je goed gezond en ga je met plezier naar je werk? Hoe zorg jij ervoor dat je jouw talenten optimaal benut? Hoe zie jij je toekomst? JIJ hebt de regie! Voor organisaties wordt het steeds belangrijker de juiste mensen aan te trekken, te behouden en vervolgens in beweging te brengen. Het is mede daarom belangrijk om af en toe stil te staan bij de toekomst en je te realiseren dat jij de regie hebt over je eigen ontwikkeling. Daarom: het koersspel! Door het spelen van het koersspel ga je met elkaar in gesprek over je wensen en behoeften voor wat betreft werk en toekomst. Tijdens een interactieve sessie spelen we in een kleine groep dit inspirerende spel. Je krijgt inzicht in hoe je vitaal blijft in je loopbaan en je toekomst. Steekwoorden van spelers van dit spel  zijn: ‘onthullend’ – ‘verhelderend ‘ maar vooral ‘leuk’.

2. LinkedIn door Annelies Toledo
LinkedIN kan op allerlei manieren bijdragen aan je loopbaan. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als visitekaartje, om te zoeken naar werk, om te netwerken of als ondersteuning van je CV. In deze workshop ‘LinkedIn” leer je hoe je LinkedIn kunt inzetten. In het eerste gedeelte ligt de nadruk op de theorie en in het tweede gedeelte ga je aan de slag. Aan het einde is je LinkedIn-profiel up to date en kun je het gebruiken in je loopbaan. Vergeet je laptop niet mee te nemen!

3. Inzetten van lef in de 21e eeuw door Mirella van der Hooven (Vidomes)
Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”- Pippi Langkous-
Je weet wat je talenten zijn en waar je blij van wordt. Je hebt al de eerste plannen gemaakt hoe dit te bereiken. Alleen terug naar je werk verdwijnen die plannen naar de achtergrond en val je terug in de dagelijkse routine.  Hoe komt dat eigenlijk? Echt concreet jouw talenten inzetten is best spannend en vraagt lef! Lef is een van de belangrijkste competenties van de 21e eeuw. Tijdens de workshop “inzetten van lef in de 21e eeuw” ga je aan de slag om hierin de eerste stappen te zetten!

4. Positieve psychologie in je werk door Remy van Gelder
Positieve psychologie is hét nieuwe geluid binnen de psychologie. Het legt de focus op sterke kanten, goede eigenschappen en bouwt verder op wat goed gaat. Positieve psychologen doen onderzoek naar omstandigheden waarbij mensen tot ‘bloei’ komen en meer succes, geluk en plezier ervaren. Deze benadering wordt op dit moment met veel succes toegepast om het beste uit medewerkers en organisaties te halen. In de inspirerende workshop ‘Positieve Psychologie in je werk’ leer je inspirerende inzichten en technieken die je direct in je werk kunt toepassen. Je wordt je bewuster van je sterke eigenschappen en hoe je deze kunt inzetten, leert hoe je positieve emoties kunt laten toenemen en effectief omgaat met uitdagingen die je tegenkomt. Na afloop van deze workshop zul je meer optimisme, flow, voldoening, plezier en veerkracht in je werk ervaren. 

5.De kracht van het netwerken door Michel Maarleveld
Het hebben en onderhouden van een persoonlijk en professioneel netwerk is in de moderne maatschappij steeds belangrijker.  Of het nu gaat om het regelen van een vakantiebaantje voor je kind, het inwinnen van advies over iets belangrijks of het snel moeten regelen van sta-tafels voor je tuinfeest: in veel gevallen gaat het erom dat je de juiste mensen weet te vinden en te contacten. Op kantoor en in het werkende leven is het niet anders. Sterker: uit onderzoeken blijkt dat ruim 70% van de vacatures wordt opgevuld door (of via) het netwerk. Essentieel dus om actief aan een goed (in- en extern) netwerk te bouwen! Netwerken is een interessante combinatie van makkelijk in (grote) groepen bewegen, een sociaal gesprek kunnen aangaan met (relatief) onbekenden én zaken doen. En dan hebben we het nog niet over de online variant van netwerken gehad … 😉  Ben jij benieuwd of je van nature een netwerktijger bent? Wens jij je netwerkvaardigheden én relatie-kring (verder) uit te bouwen? En ben je benieuwd hoe je dat het beste kan aanpakken en dóen? Dan gaat deze workshop je daarbij helpen!

6. Verbinding in communicatie door Lyanda Noordeloos
In deze workshop doe je ervaring op hoe communicatie makkelijker kan. Het helpt je bij jouw manier van communiceren met huurders, collegae en stakeholders. Maar ook thuis kun je er veel profijt van hebben! Deze manier van communiceren draagt bij aan; jezelf helder en effectiever uiten, meer rust en bewust communiceren, jezelf oprecht uitdrukken zodat gehoord wordt wat voor jou van belang is, uitdagende situaties veranderen, begrip  voor elkaar en nee zeggen op een manier die de verbinding niet verbreekt. In de workshop gaan we aan de slag door vooral te ervaren hoe we in gesprek gaan en hoe het ook anders kan.

7. De corporatie van de 21 eeuw door Ergin Borova
Peter van der Wel heeft verteld over digitalisering, robotisering, kunstmatige intelligentie en machinelearning. Allemaal ontwikkelingen waarvan we de komende jaren nog veel meer gaan horen. Deze ontwikkelingen hebben effecten op de arbeidsmarkt. Wat betekent dat voor het werk binnen de corporaties? Wat betekent dat voor jouw functie? Sommige ontwikkelingen staan nog wat verder in de toekomst maar andere zijn er sneller dan je denkt. In deze workshop willen wij je meenemen in de toekomstbeelden en laten zien welke veranderingen er aan gaan komen. Word je bewust van de veranderingen en ga op zoek naar de mogelijkheden.