Wij zijn Corporaties in Beweging

Wij zijn een actief samenwerkingsverband van 26 woningcorporaties, 2 koepelorganisaties en het landelijk kennis- en kwaliteitsbureau in de regio Rotterdam-Den Haag. Met veel enthousiasme werken wij al heel wat jaren aan het versterken van duurzame inzetbaarheid, kennisdeling, samenwerking en ontwikkeling van onze medewerkers. Corporaties in Beweging inspireert medewerkers van corporaties om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarvoor organiseren we van alles: events, workshops en webinars, intervisie en coaching. Onze ambitie? Het netwerk van onze medewerkers vergroten, kennis delen én van en met elkaar leren. Samen kom je verder!

Wij zoeken drie vaste Programmamanagers voor Corporaties in Beweging (elk 12-16 uur per week)

Word jij de spil tussen onze 29 aangesloten organisaties? 

Herken jij je in de woorden verbindend, creatief, initiatiefrijk, daadkrachtig en beweeg jij je gemakkelijk in verschillende organisaties met oog voor de verschillende belangen? Dan ben jij misschien wel de juiste persoon voor één van deze veelzijdige rollen!

Wat ga je doen?

Je bent een belangrijke spil in ons samenwerkingsverband. Je vormt namelijk met je collega programmamanagers de spil van Corporaties in Beweging. Je geeft uitvoering aan het werkplan 2024-2026 en de begroting. Bij de invulling van de vraag, ‘wat gaan we doen dit jaar en vooral ook hoe?’ speel jij een centrale rol. Je durft beslissingen te nemen, óók als de meningen verschillen. Tegelijkertijd snap je als geen ander hoe de belangen liggen; je bent omgevingssensitief.

Om te kunnen realiseren wat je voor ogen hebt, heb je contact met de verschillende corporaties. We werken met een stuurgroep, een kernteam en verschillende deelnemersgroepen. We zijn georganiseerd langs de drie thema’s uit het nieuwe visiedocument en werkplan. Voor 2024 – 2026 focussen we op:

 • Arbeidsmarkt;
 • Leren, ontwikkelen en leiderschap;
 • Kennisdeling.

Voor ieder thema zoeken we een vaste programmamanager/teamaanvoerder voor zo’n 12-16 uur in de week. Dit kun je dus eventueel combineren met andere werkzaamheden (binnen de sector is een sterke pré). Je werkt binnen jouw thema samen met twee betrokken stuurgroepleden. Ook werk je op jouw thema samen met onze externe partners FLOW/DCA en de andere regionale programmamanagers.

Naast de rol van programmamanager op één van bovenstaande thema’s, heeft één van de programmamanagers het algemene programmamanagement binnen zijn of haar portefeuille (circa 8 – 12 uur per week). Deze rol bestaat onder andere uit accountmanagement, het coördineren van de ontwikkeladviseurs en (de) matchmaker(s) en het samenwerken met ons secretariaat en onze communicatieadviseur(s). Met hen zorg jij o.a. voor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van CIB op social media. Samen met de communicatieadviseur binnen CIB verzorg je de communicatie, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwsberichten en –brieven.

Om deze rol goed te vervullen ben jij een professional die:

 • HBO werk- en denkniveau heeft;
 • Je voldoening haalt uit netwerken en verbinden;
 • Op alle niveaus binnen de corporaties kan communiceren;
 • Een aanjager is, zelfstandig doelen weet te stellen en jezelf én anderen kunt motiveren;
 • Een sterke persoonlijkheid heeft met een sterk reflecterend vermogen;
 • Accuraat en stressbestendig is en als geen ander weet overzicht te houden;
 • Goed kan samenwerken, maar je ook in een solopositie op je plek voelt;
 • Zich realiseert dat alle rollen binnen CIB door interne medewerkers worden uitgevoerd en dat de prioriteiten kunnen verschillen;
 • Zich wil verbinden aan het samenwerkingsverband en de daarbij behorende corporaties (in ieder geval zolang het huidige werkplan loopt).

Om deze rol goed te vervullen krijg jij dit:

 • Een salaris tussen € 4.543,- en € 6.493,- o.b.v. 36 uur (schaal K, CAO Woondiensten);
 • De ruimte en vrijheid om er je eigen creatieve draai aan te geven;
 • Bevlogen collega’s en een team van professionals waarmee je samen gaat werken.

Interesse?

Deze functie zetten we eerst intern uit bij alle deelnemende corporaties. Randvoorwaarde is dat je voor deze rol ‘volledig wordt vrijgemaakt’ door jouw organisatie. Je wordt vanuit je corporatie gedetacheerd. Een overeenkomst bij ‘penvoerder’ Vidomes behoort ook tot de mogelijkheden.

Je start bij voorkeur uiterlijk op 1 mei, maar liefst al eerder. Je wordt de eerste maanden ingewerkt door de huidige interim programmamanagers. Afhankelijk van je wensen en ervaring, krijg je van hen extra coaching en ondersteuning.

Interesse? Stuur je CV met korte motivatie vóór 26 februari 2024, via mirella@corporatiesinbeweging.nl. We laten je vrij in welke vorm je dat doet.

Vergeet er dan niet bij te vermelden welk thema je voorkeur heeft en of je ook interesse hebt in de extra rol als Programmamanager Relatie.

Meer weten over deze kans?

Neem dan contact op met Mirella van den Hooven, één van de huidige Programmamanagers, via 06 28 33 30 64 of mirella@corporatiesinbeweging.nl