Terugblik event 15 november

Op donderdag 15 november was de inspiratiemiddag “de 21e eeuw” in het Pompgebouw de Esch te Rotterdam. De zaal was gezellig vol, met 110 deelnemers van de inmiddels 17 aangesloten corporaties.

Lucas de Boer, bestuurder Rondom Wonen en Marcel Korthorst, bestuurder WVH Hoek van Holland, openden gezamenlijk de inspiratiemiddag. Zij vertelden dat het regionale samenwerkingsverband Corporaties in beweging, met subsidie van Flow, al bijna 2 jaar allerlei activiteiten organiseert om met elkaar te zorgen dat we voorbereid blijven in een veranderende markt. Het afgelopen jaar zijn er bijvoorbeeld al 90 mensen geweest die een kijkje in elkaars keuken hebben genomen. Om te leren van elkaar en kennis te delen.

Ook de ontwikkeladviseurs werden genoemd. Voor als je een keer, op een laagdrempelige manier wilt sparren over je ontwikkeling of je loopbaan.

Na de aftrap van de bestuurders werd de opening van de dag verzorgd door de futuroloog en econoom, Peter van der Wel. Ondanks dat het geluid het liet afweten, wist hij de aandacht van de zaal voor drie kwartier vast te houden. We hebben de eerste 62 evaluatieformulieren binnen van de inspiratiemiddag en Peter van der Wel scoort een 8,1!

Na de opening konden de deelnemers een workshop volgen en ook die zijn goed beoordeeld. De workshops waren: De kracht van het netwerken, LinkedIn, Verbindende communicatie, Inzetten van lef in de 21e eeuw, De corporatie van de 21e eeuw, Het koerskaartspel en Positieve psychologie. Er was ook gelegenheid om een mooie foto te laten maken voor het LinkedIn profiel. Wel 56 mensen hebben hier gebruik van gemaakt.

Na de workshops was er een gezellige borrel, waar weer veel mensen zich hebben opgegeven voor een stage. Corporaties in beweging gaat de aankomende weken deze stages natuurlijk weer organiseren. En je kunt je nog steeds opgeven hiervoor, stuur een mailtje naar Renate van Dam.

Het was al met al een zeer geslaagde middag met veel enthousiaste deelnemers. De hele dag wordt beoordeeld met een 8!