Op weg naar gezond leven

Ontwikkelcoach Marty ging de uitdaging aan: twaalf weken lang elke dag bewust aan de slag met vitaliteit. Op zoek naar routine voor een gezondere leefstijl. Hoe dat was? Ze neemt je mee op reis:

Twaalf weken zijn alweer voorbij. In januari zijn we gestart met het Greenhabit avontuur. Via een App op je mobiel elke dag bewust aan de slag met vijf elementen:

 • voeding
 • bewegen
 • ontspannen
 • positief denken
 • sociale omgeving

Teambuilding

Wij zijn dit met de ontwikkelcoaches van Corporaties In Beweging gestart om elkaar als nieuw team beter te leren kennen. Met een maatje ga je samen aan de slag binnen de groep. Alle persoonlijke doelen, inzichten en metingen zijn zichtbaar voor jezelf en er kijkt niemand mee. Dat gaf mij een goed gevoel. Via je contacten kun je zelf bepalen wat je wilt delen met je maatje of met de hele groep.

Wat ik ervan geleerd heb is dat het veel simpeler is dan gedacht. GEWOON DOEN!

Voeding en beweging

Waar ik het vroeger lastig vond om gezond te eten gaat het inmiddels vanzelf. De gouden 80/20 regel is van toepassing in combinatie met veel bewegen. En dan kost het helemaal geen moeite omdat het routine wordt. Soms mag je best even wat snaaien. Bedenk dan wel dat wat je snaait je ook echt de moeite waard vindt en geef dat een cijfer hoger dan een 8. Onder de 8 gelabeld? Dan laat je dat dus lekker staan. Ik vind dit mooie tips die ik graag meeneem uit dit avontuur.

Persoonlijk eet ik gezond voor mijn immuunsysteem en niet voor mijn slanke lijn. Ik vind het wel een mooie bijkomstigheid en ben met mijn 55 jaar heel trots op mijn lichaam.

Sociale omgeving

De App op je mobiel voorziet je dagelijks van veel informatie. Binnen onze groep van ontwikkelcoaches waren we het met elkaar eens dat wij al heel wat jaren bezig zijn met een gezonde leefstijl en veel informatie ons al bekend is. En toch maakt het ons allemaal dagelijks bewust van hoe we met die leefstijl omgaan.

We weten allemaal dat verbinding met geliefden belangrijk is en dat we elkaar vaker willen zien. Door er dagelijks mee bezig te zijn pakte ik toch even wat eerder de telefoon naar mijn vrienden. “Hoe gaat het nu met jou?”.

Onderling met de ontwikkelcoaches hebben we elkaar veel foto’s gestuurd van recepten, wandelroutes, ontspan momenten en gewoon mooie plaatjes. Leuk om even met elkaar op te lopen en reacties te krijgen waar je bent met je stappenteller. Loop jij naar Brussel of naar Parijs en in welk tijdstip. Ga je toch nog even een extra rondje voor het wedstrijd element.

Ontspannen en positief denken

Het klinkt zo mooi; ontspannen en positief denken. Het is goed om te zien dat deze app hier veel aandacht aan geeft. Na inspanning komt ontspanning en door te bewegen ga je positiever denken.

 • Is je glas half leeg of half vol?
 • Wat zijn je overtuigingen?
 • Wat als je de boel even de boel laat?
 • Welke muziek brengt jou tot ontspanning?
 • Waar zit je ademhaling?
 • Welk talent benut jij ten volste?
 • Wat kost energie en wat levert energie op?

Veel coachvragen komen voorbij in de informatie en zorgen ervoor dat je er even een momentje bij stil blijft staan.

Het is een echte aanrader! Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Hier vind je meer informatie over aanmelden hiervoor. Alvast weten wat het programma precies inhoudt? Dan kan je een van de ontwikkelcoaches benaderen. Zij lopen graag even mee met jouw avontuur naar routine voor een gezondere leefstijl.

Groetjes namens het hele team van ontwikkelcoaches; Arianne, Debora, Gera, Bianka, Daina, Tommy en Jeffrey

Gauw tot ziens,
Marty

Ontwikkelcoach Marty schreef deze blog over haar ervaring met het 12-weekse programma Greenhabit

Zelf aan de slag met Greenhabit?

Check hier het 12-weekse programma van Greenhabit
Wil jij aan de slag met een gezondere leefstijl? Daar kunnen wij je bij helpen! Bel gerust met een van de ontwikkelcoaches voor meer informatie of meld je alvast aan.

Bel met een ontwikkelcoach over Greenhabit.
Aanmelden voor Greenhabit