ONLINE EVENT “VEERKRACHT ANNO 2021” OP DONDERDAG 10 DECEMBER

Meld je hier aan!

Veerkracht anno 2021. We hadden veerkracht nodig in 2020 en het ziet er naar uit dat we in 2021 ook nog de nodige veerkracht nodig hebben. Daarom organiseren we op 10 december het  ONLINE event, VEERKRACHT ANNO 2021, met veel afwisseling, pauzes en ontmoetingen.

Hoe kunnen we de balans bewaren in werk en privé, hoe prikkelen we onze hersenen om nog tot creativiteit te komen, hoe werkt ons brein sowieso maar ook hoe blijf ik vitaal thuis achter de keukentafel en kunnen we wendbaar meesurfen op de golven van verandering?

Om 11.00 uur ben je van harte welkom ONLINE.  Stormpunt ontvangt je online, zij begeleiden het event. We starten om 11.15 uur met de opening en met Elke Geraerts.

Elke is een zeer inspirerende spreekster. Zij schreef recent het boek Mentaal Kapitaal – Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out.  In dit boek vertelt Elke over de meest belangrijke componenten van mentale veerkracht. Mentale veerkracht is volgens haar cruciaal.  Het versterken van het mentaal kapitaal zorgt voor stress reductie. Hoe kunnen we daadkrachtiger omgaan met werkdruk en hoe vinden we een evenwicht in werk en privé?

Hierna gaan we lunchen, van 12.30 uur tot 13.15 uur.

Om 13.15 uur gaan we verder met een korte keynote door STORMPUNT oprichter Esther van der Storm over de kracht van creatief denken en het loslaten van je vaste denkpatronen. We gaan ervaren hoe onze manier van denken ons in de weg kan zitten bij verandering, en wat je kunt doen om hier wél ruimte voor te creëren.
En we maken kennis met elkaar!

Na een pauze van een kwartier, gaan we 14.15 uur verder met de workshops/ webinars. We hebben veel keuze! Je kunt jouw top 3 aangeven en wij zorgen dat je een webinar volgt uit jouw top 3!

We sluiten gezamenlijk af om 15.45 uur en gaan om 16.00 uur op een speciale manier napraten tot hoe laat jullie willen!

Meld je snel aan, er is een maximum aan het aantal deelnemers.

Klik op deze link voor aanmelden.

Toelichting op de workshops:

1: “Met LEGO bouwen aan “veerkracht anno 2021” DOOR EDWIN DE VOS

Jong en oud gebruiken LEGO om de meest creatieve bouwwerken te maken. Maar wist je dat je er ook heel gemakkelijk ingewikkelde vraagstukken mee kunt beantwoorden? Tijdens deze workshop ga je allereerst ervaren hoe dat werkt door met LEGO te bouwen aan Veerkracht anno 2021. En vervolgens leer je ook hoe je LEGO zelf effectief kunt gebruiken in je werk!
Ps. Wij zorgen voor de LEGO, dus een graai in de LEGO-bak van de kinderen is voor deze workshop niet nodig.

Edwin van Playful Organisatieadvies helpt organisaties om oplossingen te vinden voor ingewikkelde vraagstukken. Daarbij wordt kennis van organisatieontwikkeling gecombineerd met de kracht van play. Want door met een moeilijk probleem te spelen, ontstaan verrassende ideeën, verfrissende inzichten en duidelijke antwoorden.

2: “HOEDAN?” DOOR MIRJAM GRISNIGT

Dus je wilt (werken bij) een klantgerichte organisatie. Maar dan echt. Niet alleen zeggen dat je (organisatie) dat wilt of bent, maar dat je het ook doet. Hoe doe je dat dan? Welke methodieken zijn er? En hoe breng je ze samen om zo te zorgen dat je niet alleen klantgericht denkt maar echt klantgericht doet? In deze workshop ga je In een sneltreinvaart langs de highlights van scrum-en, designthink-en en service design-en. Highlights die je hopelijk inspireren tot een verlangen naar meer!

Mirjam is werkzaam bij Maaskoepel en zorgt daar voor de digitale ontwikkeling. Zij houdt van inspireren, ontwikkelen en uitrollen.

3: “AIKIDO” DOOR PETER HOOGEVEEN

Aikido is een Japanse krijgs- en vredeskunst waarin, in plaats van het elkaar bevechten, harmoniëren centraal staat. Dat is interessant voor bedrijven, maar vooral ook voor jezelf. Waarom? Begrip van aikidoprincipes helpt je om in iedere situatie voor jezelf te staan, op een andere manier met stress om te gaan zodat je meer ruimte ervaart en hoe je sterkere relaties kunt bouwen. Samenwerken wordt daardoor veel effectiever en leuker! Dit webinar bestaat uit een serie bijzondere oefeningen waarbij je zelf het verschil kunt ervaren tussen wat je onbewust doet en hoe het ook anders kan. Hierdoor ontstaat er een keuze.

Peter is “founder, kerntrainer, coach, adviseur en auteur van ‘Business aikido‘ dat recent een shortlistnominatie ontving voor Managementboek van het jaar 2019. “Aikido is mijn passie, de maatschappij is mijn dojo en wat mensen werkelijk kunnen is mijn geloof”.

4: “NEVER WASTE A GOOD CRISES?” DOOR COEN PLOEGMAKERS

In dit webinar gaan we jouw leiderschap in tijden van corona onderzoeken. Immers aan deze situatie kan je niets veranderen, maar wel aan de gedachten die je erover hebt. Hoe kom jij deze periode goed door, wat heb je te laten en wat heb je te doen om meer in balans deze crisis door te komen. Een resetmomentje voor jezelf!

Coen Ploegmakers is trainer en coach. Hij kan met tomeloze inzet, enthousiasme en passie mensen een kans geven door ze in zichzelf te laten geloven.

5: “OP NAAR EEN 2E VERSIE VAN JEZELF!” DOOR ANNELEEN DE LILLE

Deze bijzondere tijd eist dat we onszelf heruitvinden. We gaan aan de slag om een modus te vinden om wendbaar mee te surfen op de golven van verandering. Immers, mensen die zichzelf goed kunnen herprogrammeren naar gelang veranderende omstandigheden zijn flexibeler, omarmen een uitdaging, ervaren meer zelfvertrouwen en minder stress dan diegene die moeite hebben om hun veilige cocon te verlaten. Tijdens dit webinar dagen we jou uit je comfortzone en creëren we een nieuwe en (nog) betere versie van jezelf.

Anneleen De Lille is Master in Counseling en erkend oplossingsgerichte coach. Ze is gespecialiseerd in gewoonteverandering. In haar boek Denk Gezond Dieet Gezond (2017, Lannoo) deelt ze haar inzichten hoe je slechte gewoontes kan afleren, goede kan ontwikkelen en volhouden.

6. “PATRONEN? LAAT ZE LOS TIJDENS DIT WEBINAR CREATIEF DENKEN” DOOR ESTHER VAN DER STORM

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Einstein riep het een eeuw geleden al. Maar hoe ontsnap je aan de waan van de dag? Iedereen is creatief, stelt STORMPUNT oprichter Esther van der Storm. Je moet alleen even weten hoe je uit die vaste patronen kunt stappen. In deze workshop leer je alles over ja-maar vakanties en superorganisaties, en hoe je deze inzichten kunt gebruiken om tot écht nieuwe ideeën te komen!

Esther is oprichter van het bedrijf Stormpunt. Vernieuwen is haar ding. Als adviseur zet zij haar vernieuwingskracht dagelijks in bij organisaties die daar concreet mee aan de slag willen.

7. “FOCUS EN HAAL MEER UIT JE BREIN” DOOR GERTIE VERRECK

In dit webinar krijg je een kijkje in de werking van je brein en 10 focustips om met meer energie, meer rendement uit je dag te halen. Je leert je brein te ‘managen’. De thema’s die aan bod komen:
– Inzicht in de gebruiksaanwijzing van jouw brein en specifiek het hoofdstuk ‘focus’.
– Je kijkt met je ogen maar je ziet met je brein: je brein als aandacht filter en tips om je aandacht bewuster te richten.
– 10 concrete focustips die direct zorgen voor meer rendement en je helpen jezelf te trainen naar nieuwe, effectieve focusgewoontes.

Gertie is HR-, opleidings- en MD adviseur en heeft ervaring in het opzetten en uitvoeren van diverse trajecten, individuele coaching, teamprogramma’s en ook als intervisor. Ze is vooral geïnteresseerd in hoe die grijze massa in ons hoofd werkt en – vooral – hoe kun je die neurowetenschappelijke kennis gebruiken om leren, veranderen en ontwikkelen leuker en effectiever te maken…?

8. “VAN STRESSKIP NAAR BLIJ EI” DOOR MELISSA VAN KOPPEN

Heb jij het gevoel dat je onvoldoende tijd hebt voor de dingen die je moet doen? Dat het werk zich alleen maar opstapelt? Kost werken je nu heel veel energie? Lopen privé en werk te veel door elkaar door het thuiswerken en vind je het moeilijk om je te focussen? Blijf niet langer een stresskip, maar wordt een blij ei! Na deze workshop;
weet je hoe je focus aanbrengt in je werk door keuzes te maken;
weet je hoe je slimmer met je energie omgaat, door jezelf te analyseren en aanpassingen te doen in je (werk)gedrag;
heb je handvatten om privé en werk meer gescheiden en in balans te houden.

Melissa is werkzaam bij Vidomes als projectleider. Naast het leiden van projecten en programma’s verzorg ik methoden en opleidingen voor andere projectleiders en workshops over slimmer werken. Mensen tot bloei zien komen, daar wordt zij gelukkig van!

9. “DESKFIT@HOME: VITAAL THUISWERKEN” DOOR SASKIA VAN DER VALK

Thuiswerken is het nieuwe normaal, maar verantwoord thuis werken volgens de ARBO normen, dat zal in de meeste gevallen niet helemaal lukken. Het aantal rug- en nekklachten neemt weer toe, evenals de RSI- klachten aan de armen. De eettafel of het bureau in de werkkamer aanpassen met een sta-functie of iedereen een bureaufiets geven is geen haalbare kaart.
DeskFIT@home biedt oplossingen waar je geen extra tools voor nodig hebt. Vitaal werken kan ook aan de eetkamertafel en op iedere stoel! In dit webinar leer je eenvoudige oefeningen voor rug, nek, schouders die direct jouw houding verbeteren en klachten doen verminderen. Je krijgt tips om onzichtbaar vitaal te zitten tijdens een meeting!

Saskia is oprichter van het bureau Deskfit. De drive om mensen te helpen die beperkt worden door lichamelijke problemen, heeft geleid tot de DeskFIT programma’s. Het is haar passie om haar kennis over te dragen en mensen oefeningen te leren waardoor ze vitaler kunnen werken.

10. “TEKEN JE BOODSCHAP” DOOR SASCHA BOS

Wil je leren (complexe) informatie te structureren op een eenvoudige manier? Wil je de kern van je boodschap vinden en, nog belangrijker, kunnen overbrengen? Met deze workshop orden je je hersenspinsels en vergroot je jouw doe-, denk en communicatiekracht. Je creëert overzicht met tekeningen, woorden en kleuren. Heb je altijd al eens willen experimenteren met visualiseren? Geef je dan nu op voor deze workshop!

Sacha is coördinator Projectenbureau bij Vidomes. Zij vertaalt de doelen van Vidomes naar programma’s en projecten. Vervolgens stuurt, begeleid en helpt ze bij de realisatie daarvan. Daarbij is zakelijk tekenen een belangrijk middel en bovendien een passie.