Deze maand zoomen we samen met FLOW en WDJM in op samenwerken. Waarom?

Een soepele samenwerking binnen woningcorporaties is van cruciaal belang voor een effectieve operatie. Het strekt zich uit tot het harmoniseren van processen tussen verschillende afdelingen, het afstemmen met gemeentelijke instanties en het coördineren met aannemers, allemaal binnen de zogenaamde keten in onze sector. Daarnaast is het ook essentieel om nauw samen te werken met collega’s en andere corporaties om gemeenschappelijke doelen te bereiken en synergie te realiseren. Zonder deze samenwerking kan de efficiëntie afnemen en kunnen er problemen ontstaan in de uitvoering van projecten en dienstverlening. Daarom in april van alles over:

Samenwerken

Poster

Op het gebied van samenwerken hebben we een aantal interessante trainingen, (lees)tips, podcasts en een webinar voor je verzameld. Deze vind je allemaal op onderstaande poster.

Ook delen we graag een aantal mooie voorbeelden van hoe wij samenwerken:

Arbeidsmarktcampagne

Ruim 40 woningcorporaties in Zuid-Holland werken samen aan dit project! Corporaties die lid zijn van ons samenwerkingsverband maar ook daarbuiten. Samen zijn we hard aan het werk om onze dynamische en betekenisvolle sector op de kaart te zetten. En wie weet kom je jezelf of een collega binnenkort tegen op de Socials of op een bouwdoek bij een van jullie projecten!

Traineeship Thuisgeven

Met het 4e hbo traineeship dat bijna afloopt en ons 1e mbo traineeship dat is gestart per 1 maart is ook dit een onwijs mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking. Op dit moment zijn er nog 11 hbo trainees bezig met de laatste loodjes van hun opdracht terwijl een groot aantal al een vaste baan aangeboden heeft gekregen bij een van de deelnemende corporaties per 1 mei. In de tussentijd zijn er 13 nieuwe trainees gestart. Zij hebben tijdens de introductieweek in maart ook al flink samengewerkt. Elkaar leren kennen, vertrouwen en elkaar geholpen met grenzen op te zoeken.

Enthousiaste collega’s gezocht

Ook jij kunt met ons samenwerken om het traineeprogramma succesvol te laten zijn. We zoeken namelijk nog enthousiaste collega’s die het leuk vinden om iets over hun werk te vertellen. Dat kan in de vorm van een workshop zijn of bijvoorbeeld in de vorm van een wijksafari. Alles is mogelijk! Doe jij mee? Neem dan contact op met Mirella, onze programmamanager Talentontwikkeling. mirella@corporatiesinbeweging.nl