De corporatie van de toekomst

Weet jij het al? Wat je in 2025 doet? In een veranderende (corporatie)wereld? We moeten als organisatie en als mens bijblijven om de uitdagingen in onze sector aan te gaan. Alleen dan kunnen we ons werk voor huurders goed blijven doen. De inspiratiegids Wat doe jij morgen? die we voor je gemaakt hebben, geeft een toekomstbeeld van de corporatiesector. Hiermee willen we samen met jou in gesprek over de toekomst van het werk. Zo kun jij je goed voorbereiden op de toekomst. Dat is nodig, want de wereld om je heen verandert sneller dan je denkt. Dat was al zo voor de coronacrisis, en nu lijken die veranderingen nog sneller te gaan en onvoorspelbaarder te zijn.
‘We doen werk dat er echt toe doet, nu en in de toekomst’

Om je te helpen snel te zien wat de toekomstontwikkelingen voor jouw eigen vakgebied betekenen, hebben we dat voor negen vakgebieden op een rijtje gezet: 1. woningbeheer en onderhoud2. wijk- en gebiedsbeheer; 3. sociaal beheer en leefbaarheid4. vastgoed en projectontwikkeling5. financiën6. verhuur, verkoop en bemiddeling7. staf8. bestuur en management9. ondersteuning, ict, administratie en secretariaat.

Stip op de horizon

Misschien herken je het toekomstbeeld in dit boekje, maar misschien ook niet. Dat is niet erg. Het is bedoeld als stip op de horizon. Die stip kan er anders uitzien, afhankelijk van hoe de toekomst zich ontwikkelt en de keuzes die jouw corporatie maakt. En dat is prima. Laten we er vooral met elkaar over in gesprek blijven. Hoe zie jij onze toekomst?
‘Investeer in jezelf voor de sector en de huurders’.
 

Wil je meer weten?

Heb je er inmiddels zin in om je verder te gaan verdiepen in wat de toekomst voor jouw corporatie en voor jou persoonlijk in petto heeft? Heb je er met je leidinggevende over gesproken en wil je meer weten?

  • Kom naar het Innovatielab #2 Wat doe jij morgen? op 13 oktober 2020 : een landelijk event voor corporatiemedewerkers met een prikkelend programma vol positieve energie en verwondering. Aanmelden doe je via deze link.
  • Kijk op de website watdoejijmorgen.nl. Dit leerplatform van FLOW gaat dieper in op de veranderingen per vakgebied en hoe je je hier verder in kunt ontwikkelen.
  • Doe de Arbeidswaardescan, zodat je kunt bepalen of je toekomstproof bent. Deze tool is ontwikkeld door Aedes in samenwerking met onze CAO-partijen.
  • Laat je inspireren op flowweb.nl voor tests en tools om goed, gezond en gemotiveerd te blijven werken.
  • Check op corporatiesinbeweging.nl wat het regionale samenwerkingsverband allemaal voor je kan betekenen.
  • Lees de onderzoeksresultaten waarop de inspiratiegids is gebaseerd en waaraan meer dan 1.000 corporatiemedewerkers, leidinggevenden, bestuurders en experts van buiten de sector hebben meegedaan.
  • Bekijk de presentatie die van onderzoeksresultaten is gemaakt. Daarmee praat je collega’s gemakkelijk bij.