Event “CORPORATIONNEXT” op donderdag 22 oktober 2020 ONLINE

Corporaties in Beweging organiseert dit jaar een EVENT voor medewerkers van ONDER de 35 jaar.
Jij bent uitgenodigd! Je kunt verschillende workshops volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en vakinhoudelijke kennis. En natuurlijk is er gelegenheid om kennis te maken met collega’s van andere corporaties (die dezelfde taal spreken).  Een mooie doelstelling van dit EVENT is netwerken, zodat je van elkaar kunt leren! Leren over jezelf, leren van elkaar en leren van mensen die al een tijd werkzaam zijn in de sector en de kneepjes van het vak kennen.

Corporaties in beweging nodigt je uit voor het event “CORPORATIONNEXT” op donderdag 22 OKTOBER 2020! Gezien alle coronamaatregelen gaan we dit event online organiseren maar de doelstellingen blijven overeind!

We starten om 11 uur.  Na de opening gaan we met elkaar in beweging met Peter Hoogeveen (bekend van het boek Business Aikido). Want je leert elkaar beter kennen door een uur spelen dan door een jaar lang converseren. Alhoewel we na de lunch op ludieke wijze met elkaar gaan communiceren!

Je kunt na de lunch kiezen uit 5 workshops en we sluiten na de workshops af met Esther van der Storm die ons op innovatieve wijze meeneemt in het kader van “durf te vragen”.

PROGRAMMA

11 UUR – OPENING/AIKIDO/LUNCH/NETWERKEN
13.30 UUR – 15.00 UUR WORKSHOPS
15.15- 16.00 UUR AFSLUITING

Toelichting workshops

1:  “BOUW MEE AAN DE TOEKOMST VAN WONINGCORPORATIES… met LEGO!” DOOR ESTHER STORM

LEGO, wie heeft er vroeger niet mee gespeeld? Maar wist je dat je LEGO ook heel goed kunt inzetten op de werkvloer? Bouwen met LEGO is een fantastische manier om de creativiteit te prikkelen. In deze workshop maak je kennis met LEGO SERIOUS PLAY. Esther laat je ervaren hoe je LEGO kunt gebruiken om ideeën te bedenken en letterlijk tot leven te brengen. En natuurlijk wordt er in deze workshop vooral gebouwd! In kleine teams ga je aan de slag met het bouwen van de toekomst van woningcorporaties! Op deze manier ervaar je direct de voordelen van het visueel maken van je ideeën. Benieuwd hoe dat werkt en hoe je vervolgens LEGO kunt inzetten in je eigen werk? Dan mag je deze workshop niet missen!

Esther is oprichter van het bedrijf Stormpunt. Vernieuwen is haar ding. Als adviseur zet zij haar vernieuwingskracht dagelijks in bij organisaties die daar concreet mee aan de slag willen.

2: “HOEDAN?” DOOR MIRJAM GRISNIGT

Dus je wilt (werken bij) een klantgerichte organisatie. Maar dan echt. Niet alleen zeggen dat je (organisatie) dat wilt of bent,  maar dat je het ook doet. Hoe doe je dat dan? Welke methodieken zijn er? En hoe breng je ze samen om zo te zorgen dat je niet alleen klantgericht denkt maar echt klantgericht doet? In deze workshop ga je In een sneltreinvaart langs de highlights van scrum-en, designthink-en en service design-en. Highlights die je hopelijk inspireren tot een verlangen naar meer!

Mirjam is werkzaam bij Maaskoepel en zorgt daar voor de digitale ontwikkeling. Zij houdt van inspireren, ontwikkelen en uitrollen.

3: “DE KETEN VAN HET SOCIAAL DOMEIN” DOOR DIANA DIRKZWAGER

Wat verstaan wij eigenlijk onder kwetsbare huurders? En wat kunnen wij als corporatie voor deze kwetsbare huurders betekenen? Wat verwachten wij hierin van alle betrokken partijen? Wat vind jij ervan dat er steeds meer mensen langer en zelfstandig thuis moeten wonen? Zijn dit vragen die jou bezig houden en wil je meer weten over hoe de keten rondom het Sociaal Domein werkt? Kom dan naar deze workshop!

Diana is projectleider Kwetsbare Huurders bij Vidomes. Ze werkt aan het opzetten van een goede keten in- en extern met als doel de huurder zo goed mogelijk te laten landen in z’n nieuwe leefomgeving, ook rekening houdend met de omwonende.

4: “WAT WIL IK ?” DOOR COEN PLOEGMAKERS

De workshop Wat wil ik? is gebaseerd op de veronderstelling dat ieder mens van nature in staat is de kwaliteit van zijn leven te veranderen. Jij dus ook! Het is een workshop vol ervaringsgerichte oefeningen die jou helpen te onderzoeken wat jij wilt in je werk en wat je tegenhoudt om daarvoor in actie te komen. Wil jij erachter komen wat je nu echt wilt in je werk en hoe je zelf de teugels in handen kunt nemen om dat te bereiken? Laat je dan verrassen in deze workshop!

Coen Ploegmakers is trainer, coach en loopbaanadviseur. Hij kan met tomeloze inzet, enthousiasme en passie mensen een kans geven door ze in zichzelf te laten geloven.

5: “DIT IS WAAROM DE CORPORATIE VAN DE TOEKOMST JOU NODIG HEEFT!” DOOR ERGIN BOROVA

In deze interactieve workshop neemt Ergin je mee in de toekomstige megatrends en ontwikkelingen die de corporatiesector direct en indirect gaan beïnvloeden. De workshop is persoonlijk en interactief. Je ontdekt waarom de corporatie van de toekomst juist jou nodig heeft en hoe jij concreet kan bijdragen aan het ontwerpen van de corporatie van de toekomst. Zodat je niet alleen vanuit de zijlijn meekijkt. Laat je inspireren, ga in het veld staan en maak deel uit van de reis naar de toekomst. Als je dat wil, ga dan naar deze workshop!

Ergin Borova is een entrepreneur/innovator en actief met de vernieuwing en digitalisering van de corporatie sector. Hij was een van de initiatiefnemers van qlinker (www.qlinker.nl) de eerste volledig digitale woningcorporatie.

Schrijf je hier snel in! Er is een maximum van 50 deelnemers dus vol is vol!