Ervaringen Maand van de mobiliteit

Van 12 september tot en met 14 oktober vond de ‘maand van de mobiliteit’ plaats. In deze maand kon je een stage lopen, een kijkje nemen in een andere keuken of een van de aangeboden activiteiten volgen bij verschillende woningcorporaties en bedrijven. Met de maand van de mobiliteit willen wij een ieder de gelegenheid geven om van elkaar te leren, maar ook om eventueel nieuwe samenwerkingen te laten ontstaan.  Even uit je dagelijkse werk om te zien hoe/wat anderen doen. Om dit te kunnen doen zoeken we de samenwerking op met toffe bedrijven in ons netwerk. Met bijna 200 activiteiten was het wederom een geslaagd evenement. Hieronder een kleine greep uit de reacties die we ontvingen.

 

Meegelopen bij Ressort Wonen

Emma van Schaijik van Woningbouwvereniging Hoek van Holland heeft een fijne en leerzame dag gehad in Rozenburg. Ze werkt zelf al meer dan 20 jaar bij WVH, maar vond het leuk om te zien hoe het er bij een soortgelijke corporatie aan toe gaat.

 

Meegelopen bij Havensteder

Natasja Verheij van Aedes liep stage bij Havensteder. Daar hadden zij een programma samengesteld. Ze werd bijgepraat over wat de corporatie nu bezighoudt en wat veel voorkomende vragen van huurders zijn. Ze heeft kennis gemaakt met verschillende mensen binnen de organisatie en kreeg aan het einde van de dag een rondleiding langs woningen van Havensteder. 

Natasja: “Het was een leuke en leerzame dag, goed om medewerkers van corporaties te spreken en te horen wat zij in hun dagelijks werk tegenkomen. Ook interessant om te horen hoe zij tegen Aedes aankijken.”

 

Meegelopen bij Vidomes

Diana de Rijke van Rondom Wonen heeft meegelopen bij het frontoffice van Vidomes. Ze heeft gekeken hoe de meldingen worden verwerkt die via social media binnenkomen, meegeluisterd met de binnenkomende telefoongesprekken en met verschillende medewerkers een praatje gemaakt over verschillende werkzaamheden.

Diana: “Ondanks dat ik zelf veel ervaring heb wat betreft werkzaamheden op een frontoffice was het leerzaam en heb ik goede ideeën opgedaan waar ik zelf of Rondom Wonen iets mee kan.”

Ook Wiebeke Sittrop van Aedes heeft stage gelopen bij Vidomes. Ze is in 3 uur tijd bijgepraat en heeft enkele bezoeken gedaan bij huurders. Ze heeft het dan ook erg naar haar zin gehad.

 

Deelgenomen aan het webinar Creatief Denken

Gwendolyn van Mourik werkt bij Waterweg Wonen en heeft deelgenomen aan het webinar Creatief Denken. Dit vond zij goed en leuk. Een webinar van één uur was fijn om de gedachten te prikkelen. Omdat ze er geen hele of halve dag aan kwijt was, kon ze het webinar goed combineren met andere werkzaamheden.

Gwendolyn: “Voor mijzelf is het achteraf een sessie geweest om over na te denken, maar mijn karakter is wel zo dat ik al snel beren op de weg zie die belemmeren, maar goed dat is ook een kwestie van oefenen.”

Lenard Buteijn van Maas Wonen heeft ook deelgenomen aan dit webinar. Hij vond het inspirerend. Door de kleine groep was een 1 op 1 gesprek mogelijk over BIM-practice. Er zijn nuttige dingen uitgewisseld over het voor hem redelijk onbekend gebied.

 

Verbeterpunten

Naast alle fijne ervaringen hebben wij ook wat verbeterpunten meegekregen. We kunnen het beter doen bij de organisatie. Het inschrijfproces verbeteren en beter communiceren, zoals sneller reageren na aanmelding.Hier gaan wij zeker aan werken, zodat het de volgende keer nog beter gaat. Loop jij dan ook mee bij een andere woningcorporatie, of doe je mee aan een van de andere activiteiten?