Workshops in een notendop op 22 februari

Op donderdag 22 februari was het eerste, gezamenlijke, event in de Fruitvis te Rotterdam, mede mogelijk gemaakt door FLOW.  De zaal was vol, we hadden 85 deelnemers van de verschillende corporaties. Met de stuurgroepleden en de interne workshopleiders zaten er 115 mensen in de zaal.

François Claessens, bestuurder WVH Hoek van Holland, opende de inspiratiedag en vertelde waarom we ooit met het initiatief zijn begonnen en waarom Flow subsidie beschikbaar stelt voor regionale samenwerkingsverbanden. Om, met elkaar, te zorgen dat we voorbereid blijven in een veranderende markt. Om het netwerk van mensen te vergroten en mobiliteit te bevorderen. Om ons te blijven ontwikkelen, gezamenlijk met de corporaties in de regio. Hij vertelde dat naast de workshops en events, die “Corporaties in beweging” organiseert, het mogelijk is om stage te lopen bij elkaar. Te kijken in elkaars keuken. Inspiratie op die manier op te doen en van elkaar te leren. Die dag hebben we 66 stages opgehaald. De stuurgroepleden hebben de hele dag lopen lobbyen en we kunnen wel zeggen, met succes! De maanden april en mei zullen dan ook in teken staan van de 66 deelnemers die bij elkaar, één of meerdere dagen stage gaan lopen.

Na de aftrap van François Claessens de topper van de dag! De vrije denkers! We hebben de eerste 35 evaluatieformulieren binnen van de inspiratiedag en de vrije denkers scoren een 8,8! Hun boodschap? Doen is de nieuwe manier van denken. En daarin kleine stapjes maken. De kleinst uitvoerbare stap gaan doen.

Na een kop koffie gingen we door met twee workshoprondes en een lunch daartussen. We hadden 8 workshops waaruit de deelnemers konden kiezen. Zes workshops werden door medewerkers van de corporaties gegeven. De leer/loopbaancoaches van “Corporaties in beweging” en HR professionals van Vidomes, Havensteder en Wooninvest. Geweldig dat we zo van elkaar kunnen leren.

De afsluiting van de dag was met Harry Vlaar, die al een workshop voor ons had verzorgd die dag. In de afsluiting vertelde hij over het maken van zijn boek. Na vele jaren in de branche werkzaam te zijn als trainer wilde hij graag een aantal bezielde mensen die in de corporatiebranche werken beschrijven. Omdat we soms vergeten dat die mensen er zijn. Met alle negativiteit, veranderingen en druk binnen de branche. Bezielde mensen met een verhaal. Die zich vaak genoeg afvragen, “waarom doen we het ook alweer” en daar naar handelen. En dat we dat allemaal misschien vaker moeten doen…  Met die boodschap sloten we de dag af en vertrokken we naar de borrel.

De gehele dag met 35 evaluaties tot nu toe, wordt met een 7,9 gescoord.