Cindy een ervaring rijker door stage bij Havensteder

Via Corporaties in Beweging kreeg Cindy, dankzij tussenkomst van Kim, de kans een kijkje in de keuken te nemen bij een andere woningbouwcorporatie. Vorige maand liep ze een aantal dagen mee met Rene, één van de twintig woonconsulenten bij de Rotterdamse woningcorporatie Havensteder.

Cindy: “Ze konden mij niet aan een betere woonconsulent koppelen. Rene van Hout is echt een lieve en nuchtere man! Hij heeft me in de dagen dat ik met hem meeliep zoveel verteld en laten zien. Het was echt ongelofelijk leuk en ik ben echt een ervaring rijker.” Rene zit dan ook al tien jaar in het vak.

Actief op zoek naar oplossingen
Wat haar zo aanspreekt in dit beroep? “Als complexbeheerder doe je eigenlijk al veel werkzaamheden die een woonconsulent ook doet”, legt ze uit. “Er is wel een verschil. Als woonconsulent kun je meebeslissen. Mensen helpen. Ik wil mijn tanden in een zaak kunnen zetten. Je gaat dan ook actief op zoek naar oplossingen bij een probleem van een huurder. De functie is bovendien erg afwisselend. De ene keer ga je naar de rechtbank, de andere keer heb je te maken met wijkagenten en zorgpartijen. Kortom: je brengt iedereen samen en hebt een verbindende rol.” Dat vindt ze mooi! Daarnaast komt ook best veel administratief werk kijken bij deze functie. Alles wat je doet of afspreekt moet je namelijk vastleggen in het systeem, legt ze uit. Verder schrijf je veel brieven. Maar ook dat gedeelte spreekt Cindy aan. Cindy: ”Ik kan het echt iedereen aanraden om zich aan te melden bij Corporaties in Beweging. Het was top!”

Denk jij na het lezen van dit stukje: dat zou ik ook wel willen? Aarzel niet en neem dan rechtstreeks contact op met de matchmaker van Corporaties in Beweging via matchmaker@corporatiesinbeweging.nl. Zijn naam is Collin Drabbe.