Blue Monday

Blue Monday zou de saaiste dag der saaiste dagen, weken, maanden, seizoenen, jaren aller tijden moeten zijn. En het weer werkt over het algemeen ook niet zo mee- grijs, druilerig en niksig.

Hoe is jouw dagelijkse gang van zaken, is het fijn om routinematig aan de slag te zijn? Je werk volgens protocollen en patronen als een invuloefening te doen?

Of zijn er wel degelijk momenten die spannender zijn..?

  • Een gesprek met je leidinggevende waarin je iets aan de kaak wilt stellen.
  • In de samenwerking met een collega voor jezelf opkomen.
  • Feedback geven aan je medewerker nu deze zich niet aan de afspraak heeft gehouden.
  • Een presentatie geven aan de Raad van Bestuur waarbij die mannen in pakken je verwachtingsvol aankijken.

En als je deze, of vergelijkbare, momenten herkent bij jezelf, hoe ga je hier dan mee om?

Spring je erin met ogen dicht en kan je daarna weer opgelucht ademhalen of lig je nachten wakker en stel je, als het even kan, dit akkefietje uit?

In een meditatietraining die ik ooit volgde was de gevleugelde uitspraak: voel je je armen en benen nog? Met andere woorden: heb je contact met je lichaam zodat je de spanning kan waarnemen en de impact kan voelen?

Durf je in een voor jou spannend moment contact met je lichaam te houden en lukt het je hierin de ontspanning te vinden? Als het ware de spanning te verdragen en de tools hebben dit voor je te laten werken in plaats van dat je in je overlevingsmechanisme schiet?

En heb je zicht op: wat dan die trigger is die het zo spannend maakt?

Los van het feit dat je natuurlijk weet dat deze collega “nu eenmaal zo is” of dat het door de situatie komt “veel mensen vinden het moeilijk voor zichzelf op te komen..”.

Inderdaad, het start bij het weten: weten wat jouw reactie is in deze situatie.

En wanneer je dan ook nog momenten als deze als een kans ziet jezelf te ontwikkelen en hiervan te groeien haal je meer uit jezelf en uit je werk.

Dus maak op deze Blue Monday eens tijd om hier eens over te sparren, in te voelen, dan wordt dit geen saaie dag! Jij bent namelijk niet saai 😉 En mocht het op Blue Monday niet lukken, overweeg dan eens om je aan te melden voor de online workshop Ongemak als groeikans in onzekere tijden die ik op 27 januari om 10.00 voor Corporaties in Beweging verzorg. Ik ontmoet je graag! Het is in mijn beleving altijd de moeite waard om eens verder te kijken en te ervaren dan je gewend bent, en zeker aan het begin van een nieuw jaar.

Dus, check eens vandaag: voel jij je armen en benen nog?

Tot snel!

Lieve groet,

Alexandra