Een nieuwe rol voor Mirella

Ruim vier jaar geleden nam Mirella van den Hooven het stokje over en nu is het tijd voor haar om een nieuwe weg in te slaan. Mirella neemt je mee in wat ze de afgelopen jaren voor Corporaties in Beweging heeft betekent en vertelt je over wat haar volgende stappen zijn.

Mirella’s start

“Ik weet het nog als de dag van gisteren, ik was net gestart als programmamanager van Corpo Connect ZHZ (vorig jaar samengesmolten met Corporaties in Beweging). We hadden een tof event georganiseerd en drie dagen voor aanvang, kon het event niet meer plaatsvinden. Na drie dagen achter de schermen alles anders organiseren, deden we iets heel spannends: we gingen voor de allereerste keer online met een event!” begint Mirella te vertellen. Dit was het begin van een periode online events, workshops en bijeenkomsten.  

Ze vindt het gek om te realiseren dat de eerste twee jaar van haar rol als programmamanager voornamelijk online plaatsvond. “We hielden de dingen die online goed werkten vast na Corona en breidden dit uit met aanbod dat fysiek op locatie werd aangeboden. Samen met mijn collega Jeff, hebben we echt mooie dingen neergezet de afgelopen jaren,” vertelt ze trots. 

Ambitie 2024-2026 voor CiB

“Onze ambitie voor 2024-2026 is het verder professionaliseren van het samenwerkingsverband,” legt ze uit. “Met daarbij een team van programmamanagers dat zich, voor de komende periode vast gaat bijten in de thema’s arbeidsmarkt, leren/ontwikkelen & leiderschap en kennisdeling. Voor mij een mooi moment om het stokje over te dragen. Ruimte te maken voor nieuwe energie en nieuw talent!”

Met die energie en talent zit het wel goed. Het nieuwe team bestaat vanaf 1 juni uit: 

  1. Jeff Boiten (Jeff blijft als vertrouwd gezicht nog onderdeel van het team) 
  2. Sophie La Croix 
  3. Maarten Doevendans 

Wat gaat Mirella doen?

De afgelopen 1,5 jaar coördineerde Mirella het hbo traineeship programma en ontwikkelde ze een heel nieuwe mbo editie. Iets waar ze heel erg blij van werd en dat smaakte naar meer.

“Ik ben dankbaar dat ik het vertrouwen krijg van de Stuurgroep van CiB om mijn rol als programmamanager traineeship voort te mogen zetten! Ik blijf dus betrokken, maar op een andere manier,” laat ze weten.  

Daarnaast heeft Mirella haar eigen (adem)coach en trainingsbureau en geeft ze yogales & retraites. “Ik coach en train op thema’s innerlijk leiderschap, stress- burn-out gerelateerde klachten, vitaliteit en talentontwikkeling. Tijd voor mij om meer tijd te investeren in mijn eigen bureau,” vertelt ze over haar ‘nieuwe’ weg. De wens was er al langer om een aantal programma’s aan te bieden. Volg Mirella op LinkedIn als je benieuwd bent naar haar aanbod.  

Dat was fijn samenwerken!

“Daarnaast maak ik graag van de gelegenheid gebruik om een aantal mensen op deze manier te bedanken:

Allereerst natuurlijk de collega’s uit de deelnemersgroep en de ontwikkelcoaches. De stuurgroep voor hun vertrouwen, Wilma Lockhorst voor haar ondersteuning, Joyce de Jong voor al haar mooie werk en creativiteit en last but not least, Jeff Boiten voor de toffe samenwerking!”  

Ook wenst ze Jeff, Maarten en Sophie heel veel plezier met het verder professionaliseren van Corporaties in Beweging!  

Mirella, bedankt voor jouw inzet voor CiB!

Op onze beurt bedanken wij Mirella ook voor haar jarenlange inzet voor ons samenwerkingsverband. Dankzij haar zijn we gegroeid en hebben we een aantal hele mooie stappen kunnen zetten. Gelukkig hoeven we niet volledig afscheid van haar te nemen, omdat ze nog betrokken blijft bij Traineeship Thuisgeven. Daar boffen we mee!

Een kleine greep uit de mooie resultaten waar Mirella aan bij heeft gedragen:

  • Samenvoegen van Corpo Connect ZHZ en Corporaties in Beweging 
  • Totaal aantal leden gegroeid naar 30 
  • Onderdeel van een van de deelnemende organisaties (Vidomes) 
  • Intensiveren van de samenwerking met FLOW, De Corporatie Academie en de andere 12 regionale samenwerkingsverbanden 
  • Verschillende kennisnetwerken actief en samenwerking in verschillende groepen op een digitaal platform Embrace 
  • Gezamenlijke arbeidsmarktcampagne 
  • Hbo én een nieuw mbo traineeprogramma Thuisgeven