Mijn ervaringen als Matchmaker en mijn afscheid!

Met veel zin en goede moed begon ik als matchmaker! Waarom ik ervoor heb gekozen om te solliciteren? Voor mij zag ik het als:  

  • Een mooie kans om een kijkje in de keuken te nemen op het HR werkvlak;
  • Een mooie kans om mijn netwerk uit te breiden;
  • Een mooie kans om nieuwe dingen te leren en te werken aan verschillende competenties;
  • Een mooie kans om aan iets te werken waar ik zelf ook in geloof: medewerkers kansen geven door ze de mogelijkheid te geven in de keuken van een ander te kijken en ook medewerkers kansen bieden door ze (tijdelijk) binnen een organisatie te halen. En zo van elkaar te kunnen leren en te inspireren.

Mijn eerste spreekuur was een feit!
Bij Woonbron Delft werd ik welkom geheten. Dit was het eerste spreekuur en bleek nog niet bij alle medewerkers te leven. Wel met een paar leidinggevenden gesproken en daarvan hoorde ik dat er genoeg medewerkers zijn die geïnteresseerd erd zijn om zich te ontwikkelen en van elkaar te willen leren. Daar doet Corporaties in beweging het ook voor! 

Mijn eerste stageplaatsen matches waren een feit!
Minstens vijf medewerkers van verschillende corporaties mochten bij een andere corporatie een dag stage gaan lopen. Contactgegevens zijn uitgewisseld en afspraken zijn gemaakt! Wat leuk, ik hoop dat ze allen een inspirerende dag hebben! 

Mijn eerste detacheringsmatch was een feit!
Op de vraag voor een controller in Hoek van Holland wist ik een mooie match te maken! Yes! Het is mij gelukt! Hier krijg ik energie van! 😊 En het is helemaal leuk om terug te horen dat zowel medewerker en opdrachtgever content zijn!

Verscherpte corona maatregelen ook een feit!
De spreekuren gingen niet door. De stageplaatsen gingen niet door. Iedereen is aan het wennen aan de nieuwe situatie. We zijn op zoek naar de mogelijkheden die er nog wel zijn en op een andere manier. 

Ondersteuning door een HR kanjer!
Door de combinatie van diverse zaken (werk/ privé) krijg ik ondersteuning van een kanjer. Karen van der Pauw van Wooncompas ondersteunt mij als matchmaker! Wauw wat een berg leuke en nieuwe ideeën heeft Karen en wat ben ik daar blij mee! Dat inspireert!

Moeilijke keuzes maken!
Voor mezelf kom ik tot de conclusie dat ik een moeilijke keuze moet maken. Kiezen uit werk, privé en nevenactiviteiten. De hoeveelheid ballen die ik in de lucht ‘moet’ houden van mezelf, is niet realistisch. Hoe leuk en belangrijk ik ook alles vind. Deze keuze gaat niet zonder een traan die ik weg moet pinken. 

Gelukkig ook met een glimlach. Een glimlach omdat ik dankbaar ben! Dankbaar voor deze kans die ik heb gekregen. Een glimlach omdat ik in een korte tijd veel heb geleerd. Een glimlach omdat ik weer minstens twee mooie mensen heb mogen leren kennen, Renate van Dam en Karen van der Pauw! Dank jullie wel!

Ook bedank ik iedereen waarmee ik contact heb gehad, per e-mail en telefonisch en zo mijn werk als matchmaker mogelijk hebben gemaakt!

Wie weet tot een volgende keer, wanneer ik zelf bij een andere corporatie een kijkje in de keuken kom kijken! 😉 

Hartelijke groet,
Xochitl de Vries