The BIM Practice

The BIM practice werkt samen, verbindt en ondersteunt. Zij werken aan datakwaliteit, plannen, cultuurveranderingen en natuurlijk aan BIM. Zij ondersteunen de processen en slaan bruggen tussen de digitalisering en de uitwerking. Het is belangrijk om de digitalisering bij te houden omdat iedereen dan makkelijker én sneller kan werken. De mobiliteit in de bouw maakt z’n opmars en BIM is erbij!

Als vrije speler, met een indrukwekkende BIM en Lean bagage, legt the BIM practice de verbinding. Tussen de korte en de lange termijn. Maar ook tussen software en mensen. De meerwaarde van BIM staat of valt met de juiste implementatie in de organisatie. Zij zijn een team van ervaren, onafhankelijke producers waarbij ze de opdrachtgevers begeleiden in een transitie die niet alleen alles van hen vraagt, maar ook alles geeft.

Lean Planning – Training

Processen verbeteren en slimmer samenwerken op de werkvloer met je Green Belt. Maar hoe zet ik deze tools in bij projecten? Die zijn immers tijdelijk van aart en kenmerken een heel andere dynamiek tussen verschillende interne en soms ook externe partijen. Je wilt werken aan realistische doelen met het commitment van alle teamleden. Dit geldt voor vastgoedprojecten, bewonersparticipatie of andere projecten. Het leuke aan Lean plannen is dat het geen rocket sience is, maar structuur geeft om no-nonsens resultaten op tijd op te leveren.

The BIM practice geeft 5 tot 50 deelnemers de gelegenheid om deze training te volgen met als doel, inzicht geven in, en praktische kennis over, het toepassen van Lean plannen. Met het volgen van deze training beheers je de 6 stappen van Lean plannen. Kun je zelf planningssessies organiseren. Weet je hoe jij kunt werken aan het commitment van elke deelnemer. En weet je waar jouw focus moet liggen bij het werken volgens de Lean planning in jouw projecten. Zodat iedereen met plezier zijn afspraken op tijd nakomt.

Het programma bestaat uit:

Lean principes

In de aftrap geven zij in 5 minuten een beeld van wat Lean is. Lean is vooral eenvoudig en eenduidig. Daarbij wijzen zij ook op de verschillen tussen Lean op de werkvloer en het Lean plannen. Nuttig voor de verdere training maar ook makkelijk om direct toe te passen in je werk, maar ook privé!

Lean plannen

In dit deel gaan we in op de 6 stappen van Lean plannen. Hoe start je een project op volgens de principes van Lean plannen? Hoe maak je een Lean planning samen met je team. En wat heb je te organiseren, zodat iedereen op tijd zijn afspraken na komt.

The Game

Tijdens de game ervaar je de kracht van verschillende Lean principes en hoe deze worden ingezet bij Lean plannen. De game biedt ideaal materiaal om te reflecteren op de eigen praktijk.

Datum:

  • 18 oktober 2022 – 9.00-13.00 uur

 Begeleider:

Sjoerd