The BIM Practice

The BIM practice werkt samen, verbindt en ondersteunt. Zij werken aan datakwaliteit, plannen, cultuurveranderingen en natuurlijk aan BIM. Zij ondersteunen de processen en slaan bruggen tussen de digitalisering en de uitwerking. Het is belangrijk om de digitalisering bij te houden omdat iedereen dan makkelijker én sneller kan werken. De mobiliteit in de bouw maakt z’n opmars en BIM is erbij!

Als vrije speler, met een indrukwekkende BIM en Lean bagage, legt the BIM practice de verbinding. Tussen de korte en de lange termijn. Maar ook tussen software en mensen. De meerwaarde van BIM staat of valt met de juiste implementatie in de organisatie. Zij zijn een team van ervaren, onafhankelijke producers waarbij ze de opdrachtgevers begeleiden in een transitie die niet alleen alles van hen vraagt, maar ook alles geeft.

Training Datakwaliteit

Deze training is toegankelijke voor 5 a 50 deelnemers.

Het bezit van goede data is een echte must have. Hoe vaak verzucht jij je op kantoor niet dat de data niet op orde is. Verouderd, niet vindbaar, niet compleet of gewoon verkeerd. Een complex en bedrijfsbreed probleem. Dat raakt zowel je ICT als werkprocessen. Waardoor niemand echt weet hoe dit aan te pakken. En iedereen dagelijks ervaart dat slechte data tijd, geld en werkplezier kost.

Aedes heeft hier een prachtig 10 stappenplan voor gemaakt. Maar hoe ga jij hier mee aan de slag? Wat is nu werkelijk de pijn die slechte data veroorzaakt? Wat is datakwaliteit en hoe werk je hier projectmatig aan? Hoe richt je een dashboard in dat functioneel helpt in het sturen en borgen. Deze workshop gaat precies daar over. Je leert met de juiste focus te werken aan impact met datakwaliteit en een datagedreven organisatie te werken.

Het doel van deze training is dan ook inzicht krijgen in het fenomeen Datakwaliteit. En kennis van het structureel verbeteren en borgen van de datakwaliteit.  Met het volgen van deze training heb je een helder beeld van hoe Datakwaliteit jou en je organisatie gaat helpen. Noem het een draaiboek, waarmee je in 6 eenvoudige stappen projectmatig kunt werken aan het verbeteren en borgen van datakwaliteit. Deze 6 stappen krijgen jullie van de organisatie mee na het volgen van deze training.

Het programma bestaat uit:

  1. Data
  2. Aanpak
  3. Kansen
  4. Experiment

Datum:

  • 27 Sept 2022 – 9.00-13.00 uur

 Begeleider:

Sjoerd Beun