The BIM Practice

The BIM practice werkt samen, verbindt en ondersteunt. Zij werken aan datakwaliteit, plannen, cultuurveranderingen en natuurlijk aan BIM. Zij ondersteunen de processen en slaan bruggen tussen de digitalisering en de uitwerking. Het is belangrijk om de digitalisering bij te houden omdat iedereen dan makkelijker én sneller kan werken. De mobiliteit in de bouw maakt z’n opmars en BIM is erbij!

Als vrije speler, met een indrukwekkende BIM en Lean bagage, legt the BIM practice de verbinding. Tussen de korte en de lange termijn. Maar ook tussen software en mensen. De meerwaarde van BIM staat of valt met de juiste implementatie in de organisatie. Zij zijn een team van ervaren, onafhankelijke producers waarbij ze de opdrachtgevers begeleiden in een transitie die niet alleen alles van hen vraagt, maar ook alles geeft.

Meeloostage – BIM Coördinator

BIM biedt 1 deelnemer een meeloopstage aan met hun BIM-Coördinator Veerle. Tijdens deze dag kijk je een ochtend mee in de keuken van de wereld van BIM. Het digitaliseren van het proces én wat daarbij komt kijken. Veerle weet van de hoed en de rand en dat vertelt ze je graag.

Tijdens deze dag duiken jullie samen een dagdeel in het werk van digitalisering in de bouw. Hoe werkt BIM nu precies? Hoe komt het tot stand en wat is BIM nog meer dan 3D vormgeving? Samen gaan jullie in gesprek met een opdrachtgever en controleren jullie BIM-modellen voor een vastgoedproject. Zo ontdek je de toepassingsmogelijkheden van Bouw Informatie Modellen bij renovatie en nieuwbouwprojecten. En vooral de rol van de BIM-coördinator in dit hele proces

Datum:

  • 6 sept 2022 – 09.00 – 13.00 uur
  • 20 sept 2022 – 09.00 – 13.00 uur

 Begeleider:

Veerle van Es