Gemeente Den Haag – Afdeling Wonen

Deze afdeling houdt zich bezig met het woonbeleid voor Den Haag. Zij richten zich op  het wonen in Den Haag en op de woonomgeving. Hun doel is een thuis voor iedereen. Zij houden zich dagelijks bezig met de vragen; Of ze de juiste type woningen bouwen, of deze woningen eerlijk worden verdeeld en wat de toekomstbestendigheid van de woningen zijn, Gemeente Den Haag afdeling Wonen werken hierin samen met verschillende partijen.

inspiratie sessie over placemaking

Gemeente den haag organiseert op 11 oktober 17.00-19.00 een inspiratie sessie over placemaking.  15 deelnemers kunnen zich voor deze sessie inschrijven.

Gemeente Den Haag – afdeling Wonen werkt al bijna 2 jaar aan placemaking in Den Haag. Ze stimuleren partijen uit de stad om bottom up initiatieve te ontwikkelen en uit te voeren om ruimtes met potentie te transformeren naar betekenisvolle plekken. Denk aan leegstaande panden, onbenutte buitenruimte of slecht gebruikte plinten. Op dit moment ondersteunen ze 6 pilot projecten die experimenteren met placemaking. De projecten zijn Böttgerwater in Ypenburg, tijdelijk wonen en placemaking aan het Leeghwaterplein in Laak, ontmoetingsplek en wijkonderneming DaMoer in Moerwijk, de pilot Stadmaken in Laak, Street Art in de Weimarstraat en Living Lab Vrederust. Deze projecten zijn divers qua onderwerp en initiatiefnemer. Ook woningcorporaties zijn betrokken bij een aantal pilot projecten. Op 11 oktober staan deze 6 projecten centraal en hoe zij de volgende stap in hun project kunnen nemen. Voor de sessie zijn stadmakers uit Den Haag (denk aan bewoners, culturele/maatschappelijke/onderwijs instellingen, ondernemers) uitgenodigd. De inhoud en het programma van de sessie worden momenteel verder uitgewerkt. Doel is inspireren, ervaringen uitwisselen/leren en uiteindelijk inzichten op doen om de volgende stap te zetten.

Zijn jullie er ook op? Tot dan!

 Datum:

  • 11-10-2022 – 17.00 uur – 19.00