AEDES

Aedes zet zich in voor goede volkshuisvesting, door de belangen van 266 woningcorporaties in Nederland te behartigen. Woningcorporaties zorgen ervoor dat ruim 4 miljoen mensen goed en betaalbaar kunnen wonen. Aedes zorgt ervoor dat corporaties en samenwerkingspartners hun werk optimaal kunnen doen. Ze behartigen de belangen in Den Haag en Brussel, initiëren onderzoek, stimuleren innovaties en verdere professionalisering en vertellen daarover. Ook zijn ze de werkgeversvereniging van de corporatiebranche, waar 28.000 mensen werken.

Bij Aedes werken ruim 70 professionals. Zij hebben uiteenlopende achtergronden, maar allemaal hart voor volkshuisvesting. Samen behartigen ze de belangen voor de woningcorporaties die bij Aedes zijn aangesloten. Ieder vanuit hun eigen vak. Ook werken ze met elkaar continu aan verbetering van de volkshuisvesting. Ze doen dit vanuit 5 teams.

Meeloop stage op de afdeling Communicatie.

Aedes biedt 2 deelnemers een meeloopstage aan op de afdeling redactie.

Wat kan je daar verwachten?

Team communicatie is verantwoordelijk voor de profilering en positionering van de woningcorporaties als sector en van Aedes als belangenbehartiger. Verder bouwt het team samen met corporaties aan de reputatie van de sector. Communicatieadviseurs adviseren over strategische onderwerpen (bijvoorbeeld huurbeleid, legitimatie, huisvesting van bijzondere doelgroepen, cultuur en gedrag) en ondersteunen samen met de contentspecialisten projecten op het gebied van belangenbehartiging, kennis/sectorontwikkeling en verenigingszaken. Daarvoor worden alle denkbare communicatiekanalen ingezet.

Tijdens jouw stage zal je hierin mee genomen worden. Uiteraard is er ook ruimte om jouw vragen te stellen die dag.

Datum:

Na aanmelding zal de datum in overleg met elkaar ingepland worden

 Begeleider:

Jolanda Maas, Manager Communicatie.