MAAK EEN MANAGEMENT DRIVES PROFIEL

(DRIJFVEREN, VERWERPINGEN, ENERGIEBALANS EN MINDSET)

Leiderschap begint bij het persoonlijk leiderschap van jezelf. Kennis van je drijfveren is daarbij onmisbaar. Goed leiderschap haalt het beste uit jezelf en uit je omgeving.

De voortdurende spanning tussen de doelen van de organisatie, je eigen behoeften, het samenwerken met collega’s en de snel veranderende omgeving stelt hoge eisen aan leiderschap. Leiderschap is in deze tijd dan ook niet meer voorbehouden aan bestuurders en het management.

Modern leiderschap is persoonlijk leiderschap en richt zich op het realiseren van de missie en de doelen van de organisatie en voedt de natuurlijk behoefte van je persoonlijke ontwikkeling. Management Drives laat zien dat organisaties en mensen leidende denkpatronen en gewoontes hebben. Deze denkpatronen komen voort uit drijfveren, waarbij elke drijfveer wordt weergegeven door een kleur. Dit inzicht biedt nieuwe verrassende nieuwe invalshoeken. Drijfveren voorspellen in hoge mate hoe jij je gedraagt en hoe je team en de organisatie functioneren. 

MANAGEMENT DRIVES PROFIEL

Een Management Drives analyse maakt inzichtelijk welke drijfveer of soms drijfveren de voorkeur hebben. Drijfveren zijn bepalend voor je manier van waarnemen, je denken, je doen en laten, je leiderschapsstijl en de cultuur van de organisatie.

Het profiel geeft inzicht in je logica, je verwerpingen, je energiebalans en je mindset. 

  • Logica is de volgorde waarin jij wordt gemotiveerd
  • Verwerping geeft weer waaraan jij je stoort.
  • De Energiebalans laat zien waar  jij energie van krijgt of waar jij juist energie op verliest.
  • Mindset is welk mogelijk gedrag dat jij onder druk laat zien.

Maar het profiel geeft ook inzicht in waar je valkuilen liggen, wat je toevoegingen zijn en waar je spanning ervaart met andere drijfveerkleuren.

Je kunt de analyse voor eigen gebruik doen maar ook samen met je teamleden!
Elkaars drijfveren kennen maakt onder andere samenwerking makkelijker. Een verdiepende teamsessie, waarin bekeken wordt wat het teamprofiel is (drijfveer voorkeur van het team maar ook de blinde vlekken, valkuilen en energielekken) behoort ook tot de mogelijkheden. 

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden voor een analyse bij Arianne van Geel via 06 – 53900258 of via de mail: a.vangeel@wooncompas.nl. Graag je naam, e-mailadres en bij welke corporatie je werkzaam bent, vermelden. 

VERVOLGENS
Je ontvangt een mail met daarin een link waarmee je via het internet toegang krijgt tot een vragenlijst. Na het invullen van de vragenlijst wordt het Management Drives profiel toegestuurd naar Arianne van Geel. Zij komt naar je toe om met jou het profiel te bespreken in een gesprek van maximaal een uur. 

KOSTEN
De kosten voor het profiel, inclusief het bespreken van het rapport, zijn 150 euro, exclusief btw. Corporaties in beweging factureert naar jouw corporatie, zodat het bijvoorbeeld uit jouw Persoonlijk Ontwikkelbudget betaald kan worden.

Voor een verdiepende teamsessie is de prijs afhankelijk van het aantal teamleden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.