Ervaringen met workshops/trainingen

Training “in beweging met paarden”

Als rasechte paardenliefhebber ging mijn hart sneller kloppen toen de persoonlijk leiderschapstraining ‘In Beweging met Paarden’ voorbij kwam. Volgens Corporaties in beweging is deze training one of a kind. Meedoen zou mij inzicht geven in wat mij energie geeft, beweegt, remt. Ook hoe ik omga met uitdaging, wat mijn krachtbron, mijn pad is…….. “Helemaal leuk”, vond ik.

Mijn speurtocht naar meer informatie leidde mij naar de website van Horse Medicine, een sfeervolle trainingslocatie tussen de weilanden en prachtige polders van Stompwijk. Ik las dat de bijzondere docenten in de training vijf paarden zijn. De dag staat in het teken van (inter)actie en reflectie. De paarden spiegelen het gedrag van de cursist en laten zien wat je (on)bewust remt. Hierdoor krijg je helderheid en weet je welke keuzes bij je passen. Je hebt inzicht in en verbinding met jezelf en de ander en bent bewust over jezelf en jouw plek binnen de groep/organisatie. Zo pak je de teugels op en neem je regie over jouw toekomst. Ik dacht: “Meteen inschrijven”. En zo geschiedde het.

De teleurstelling was groot dat de beoogde training van 29 mei niet doorging omdat te weinig deelnemers zich hadden aangemeld. Een herkansing was er op 19 juni. Deze moest en zou doorgaan, vond ik, dus startte ik mijn promotietour om een aantal collega’s bij Woonbron net zo enthousiast te krijgen. Dat viel niet mee; of het opleidingsbudget was al op of er was angst voor die ‘enge’, grote beesten. Op 14 juni kwam het verlossende nieuws, yes, er zijn zes cursisten. Jippiejajee here we come.

Wat een prachtbeleving. Te midden van de natuur in een kudde stil te kunnen staan bij je zelf, contact te maken met waar je staat op dit moment en wat je volgende stap is waarbij paarden je helpen om het hoofd en het gevoel op een lijn te brengen. Leuk en waardevolle mix van deze dag vond ik dat je naast de paardencoaching in een sessie met de jobcoach concrete tools krijgt aangereikt waardoor je volgende stappen inzichtelijk worden. Alle cursisten waren enthousiast en gingen met stof (ook letterlijk) naar huis om over na te denken en ermee aan de slag te gaan. Bij de een leverde het bevestiging op om dé stap te nemen, bij de ander inzicht in hoe je zelf dé verandering kunt inzetten. Kortom, een aanrader om te beleven. En uh, wie bang is voor paarden….. er zijn ook heel schattige kleine pony’s die jouw dag gaan maken.

Mariska Dupon, Woonbron

Workshop ‘Positieve Psychologie’

Afgelopen dinsdag heb ik aan de workshop ‘Positieve Psychologie’, georganiseerd door Corporaties in Beweging, deelgenomen. Helaas was ik de enige van Vidomes, maar ik hou moed ;-).

Zeer grote aanrader!

Wat leer je zoal? Vaardigheid en prestaties vergroten door je sterke kanten in te zetten. Inzicht in Grouth Mindset en Fixed Mindset. Sterke kanten benadering. De toets, wie ben je zelf en waar kan jij je zelf in verbeteren en anderen motiveren.

Als de workshop er dit jaar nog is, zou ik zeggen: meld je aan! Je wordt er beter van! En de collega / klant die zal het vast gaan opmerken.

Arle Hokke, medewerker Verhuur, Vidomes