Steeds vaker stellen mensen ons de vraag: “Ben jij ook zo moe?” We vragen heel veel van ons zelf. Zeker in een maand als december.

Op ons werk lijkt na 2021 de wereld op te houden met bestaan. Je moet goed voor de dag komen met je zelfgemaakte kerstontbijtjes en knutsels voor de kinderen op school. Zit je met je gezin in quarantaine? Dan heb je er een extra uitdaging bij.

Aankomend weekend staan de kerstdagen alweer voor de deur. We hebben met elkaar het verhaal verzonnen dat we met kerst vooral heel veel eten. Dat is gezellig. En dat doen we dan net even wat anders dan dat we normaal doen.

Het gevolg? Nadat we tussen het werken door alle boodschappen in huis hebben gehaald en  urenlang hebben gezwoegd in de keuken voor het perfecte kerstontbijt, hapjes en het kerstdiner zijn we moe. Moe van al het doen.

Dat kan ook anders. Gun jezelf pauzes!

Hoe drukker we zijn, hoe meer pauzes we nodig hebben. Pauzes zijn er in alle soorten en maten. Wij doen een paar suggesties:

  • Staar een paar minuten uit het raam
  • Sluit je ogen en adem 10 keer bewust in en uit
  • Drink een grote mok thee (en doe verder helemaal niets)
  • Leg je telefoon een uurtje weg
  • Loop een blokje om
  • Ga wandelen in het bos of op het strand

Zowel de kleine als grote pauzes helpen je om je lichaam en geest weer te resetten. Gun jezelf die pauzes en voel het verschil!

Enne… wat betreft de kerstdagen; keep it simple. Maak je favoriete maaltijd of bestel een heerlijk menu bij een restaurant in de buurt.

Wij wensen jullie liefdevolle feestdagen met heel veel pauzes voor jezelf.

Liefs,

Mirella & Jeff’ projectleiders CiB & CC ZHZ