Welke kleur heeft jouw parachute? Een praktisch handboek voor werkzoekers en carrière planners.


Richard N. Boltes

Dit boek is inmiddels ruim 10 miljoen keer verkocht in 26 verschillende landen en in juni komt de nieuwste versie uit. Het biedt werkzoekers en mensen die hun carrière aan het plannen zijn begeleiding, aanmoediging en heel veel praktische tips.

In het boek staan oefeningen om jezelf beter te leren kennen om zo antwoord te krijgen op de vraag wat je zal gaan doen. Er staan sollicitatietips in, hoe te onderhandelen over je salaris, waar vind je vacatures en wat doe je als het echt niet lukt een baan te vinden.  Bijna de helft van het boek gaat over zelfonderzoek met allemaal testjes die je kan doen. Belangrijk, want daar moet je zoektocht toch beginnen. Als je weet waar je goed in bent, wat je leuk vindt, welke werkomgeving je aanspreekt, wat je competenties zijn, kan je heel goed omschrijven waar je precies naar op zoek bent. En als je eenmaal een goed beeld hebt van de ideale baan, dan ga je meer tijd steken in je zoektocht en ben je meer vastberaden die uit te voeren.

De nieuwste editie die in juni uitkomt is helemaal geactualiseerd en geeft je de nieuwste informatie, adviezen en praktische tips voor het zoeken naar een baan in een sterk veranderde arbeidsmarkt. Hoe maak je een online-cv, hoe haal je het meeste uit sociale media, hoe geef je een succesvol Skype-interview, hoe beïnvloedt COVID-19 de banenmarkt, hoe werkt netwerken?

Een mooi boek om zelf met je carrière aan de slag te gaan. En kom je er zelf niet, uit, dan kan je natuurlijk altijd een afspraak maken met één van de ontwikkelcoaches.