Vandaag nog relaxed …. En anders morgen!

Uitgeverij Thema  € 14,95

Het zit tussen een boek en een mooi tijdschrift in. In deze serie zijn er inmiddels 4 uitgegeven en deze geeft antwoord op de vraag: “Hoe word ik vandaag nog relaxed?” De verhalen en de goede raad van (wetenschappelijke) experts en ervaringsdeskundigen zorgen ervoor dat je dezelfde dag nog vol inspiratie zit.

Voorin twee uitneembare ansichtkaarten waarvan ik er 1 ergens centraal op ga hangen: “Nee zeggen tegen iemand is Ja zeggen tegen jezelf”. Zoals bij alle vier de boeken in deze serie kan je er kriskras doorheen op zoek naar de onderwerpen die je aanspreken. Er staan interviews in over worstellende millenials, het roer omgooien en mindfulness. Artikelen over stress, ontspanning en de druk van de smartphone. En mijn favoriete onderdeel in de boeken van deze serie: de tips en oefeningen die je zelf kan doen. Wat zijn je waarschuwingslampjes, hoe krijg je grip op je mailbox, toelaten van pijn en moeilijke momenten, ademhalingsoefeningen, hoe krijg je vat op de tijd, de nut van stilte, stoppen met piekeren, mindful wandelen en tegendraads ontstressen.

Heel leuk zijn de tips voor bijzondere overnachtingen in de natuur of het online wegdromen. En wil je over een onderwerp meer weten, dan zijn er boekentips waar je uit kan putten. Achterin ten slotte nog wat films waar je wat opsteekt over spanning en emoties. En Patrick Kicken deelt zijn favoriete podcasts met ons. Hij is de schrijver van het boek Leven zonder stress en heeft zelf ook een podcast met die naam.

Als je vandaag nog baas wil worden van je stress, dan raad ik je aan dit boek erbij te pakken.