De kleine mindfulness voor Dummies

Uitgever: BBNC uitgevers  € 9,99

In deze serie zijn een heleboel boekjes uitgekomen, maar ik wil deze er uitlichten. In een periode dat het met mij wat minder ging en ik last kreeg van paniekaanvallen, was ik op zoek naar oefeningen om mijn stress te verminderen. Uit de yogalessen die ik jaren eerder gevolgd had, haalde ik ademhalingsoefeningen, maar ik was op zoek naar meer. Mindfulness klonk mij wat zweverig, maar voor deze prijs wilde ik er wel eens induiken. En wat een leuk praktisch boekje is dit met de grondbeginselen van Mindfulness. Het boekje legt uit wat mindfulness is en staat vol werkzame ademhalings-  en zelfbeheersingstechnieken. Daarnaast staan er praktische adviezen in om je gezonder en energieker te voelen.

In coronatijd waarin we steeds meer op onszelf aangewezen worden en waarin de scheiding tussen privé en werk steeds moeilijker te leggen is, voelen steeds meer mensen stressklachten, raken meer mensen overspannen of raken in een burn-out. Belangrijk daarom om tijd voor jezelf in te plannen en een aantal tips in dit boekje ter harte te nemen. En nee.. dat hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Het gaat om leven in het hier en nu in plaats van blijven hangen in het verleden of bang zijn voor de toekomst. Het gaat om belemmerende gedachten herkennen en erkennen dat die gedachten geen feiten zijn. Het gaat om het genieten van kleine dingen, echt contact maken en emoties niet wegdrukken.

Door de uitgebreide inhoudsopgave kan je gemakkelijk het onderwerp eruit kiezen waar je aandacht aan wil geven. Hoofdstuk 10 geeft je tien belangrijke tips om Mindfull te leven. Het zou zonde zijn, maar heb je geen zin om het hele boekje door te nemen, dan kom je daarmee al een heel eind.

En.. het is een heerlijk handzaam klein boekje dat in vrijwel elke tas past. Ik ben inmiddels aan mijn derde exemplaar toe. De vorige twee heb ik zo vaak uitgeleend, dat ik niet meer weet waar ze zijn. Maar.. als ik er mensen mee geholpen heb, ben ik al blij.