De jongen, de mol, de vos en het paard

Charlie Mackesy

Ik ben een groot fan van Winnie de Pooh en zijn uitspraken. Winnie de Pooh drukt de oude beginselen van het Taoïsme uit met de uitspraken die hij en zijn vrienden doen.

Het prachtige boek van Charlie Mackesy, vertaald door Arthur Japin met prachtige illustraties doet mij hieraan denken. De jongen, maar zeker ook zijn vrienden de mol, de vos en het paard doen uitspraken die simpel lijken maar soms zo diep gaan. Ze gaan over vriendschap, angst, verborgen talenten en echte liefde. Ze gaan over het leven en de obstakels die je daarin tegenkomt.

Tel daarbij op dat er in het boek prachtige tekeningen staan. Wat mij betreft komt er morgen nog een setje ansichtkaarten uit met daarop de pagina’s in het boek.

Ik sluit me graag aan bij André van Duin die achterop het boek staat: “Bijzonder troostrijk als je het even niet ziet zitten, geeft houvast en stemt tot nadenken”

Echt een pareltje waar ik heel blij van word. Het ligt al weken naast me op de bank, omdat ik er graag in blader, uitspraken nog eens opzoek en pagina’s met mooie uitspraken deel op social media.